ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στο ΣτΕ θα προσφύγουν οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ

* Νέα συγκέντρωση και πορεία, σήμερα στην Αθήνα – Επί ποδός και οι εργαζόμενοι στο Τ.Τ.

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2012 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:43
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζονται να προσφύγει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ, ενάντια στην απόφαση για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας, καθώς και όλες τις αποφάσεις που οδήγησαν στο διαχωρισμό σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, όπως επίσης και στην παραχώρηση του υγιούς κομματιού στον Όμιλο Πειραιώς. Σήμερα, πραγματοποιείται νέα συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στην ΑΤΕ, στην Αθήνα. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στη Βουλή, την ώρα που έχει προγραμματιστεί να συζητείται το θέμα της Αγροτικής στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ αποφάσισαν να συνεχίσουν επ’ αόριστον τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ενώ σειρά παίρνουν και οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που προχωρούν σε στάση εργασίας σήμερα.
Σύμφωνα με την Πόπη Φιλίππου, γραμματέα του νομαρχιακού παραρτήματος Λάρισας της ΟΤΟΕ και μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΤΕ, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά, τόσο αναφορικά με τη σπουδή με την οποία ελήφθησαν και εκτελέστηκαν όλες οι αποφάσεις που οδήγησαν στην παραχώρηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής στον Όμιλο Πειραιώς, όσο και με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση και βρίσκονται, κυριολεκτικά, στον «αέρα».
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Χθες το πρωί, εργαζόμενοι στα καταστήματα της Αγροτικής στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις του νομού, ανάρτησαν πανώ στις εισόδους των κτιρίων, διαμαρτυρόμενοι για τις εξελίξεις. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ήδη από την περασμένη Δευτέρα –και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν επ’ αόριστον. Επίσης, χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στη συμπρωτεύουσα.
Σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα, από όλες τις πόλεις, στην Αθήνα. Η συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου, στην πρωτεύουσα, ενώ οι εργαζόμενοι θα καταλήξουν στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι και σήμερα, τα καταστήματα της ΑΤΕ στην πόλη της Λάρισας ή θα παραμείνουν κλειστά ή θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας (όπως και χθες), ενώ οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ της Πειραιώς, για να εξυπηρετηθούν.
ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ»
Σύμφωνα με την κ.Φιλίππου, ο μεγαλύτερος προβληματισμός προκύπτει από το τίμημα των 95 εκατ. ευρώ, το οποίο κατέβαλε η διοίκηση του Ομίλου Πειραιώς για να αποκτήσει το δίκτυο καταστημάτων και τα περιουσιακά στοιχεία της «καλής» Αγροτικής, τίμημα το οποίο χαρακτηρίζεται απαράδεκτα χαμηλό, σε σχέση με την πραγματική αξία της τράπεζας –«πριν από δύο χρόνια, είχε απορριφθεί πρόταση του Ομίλου της Πειραιώς για εξαγορά της ΑΤΕ, με προσφερόμενο τίμημα στα 300 εκατ. ευρώ και σήμερα, η ΑΤΕ πωλείται έναντι “πινακίου φακής”», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η κ.Φιλίππου ανέφερε στην «Ε» πως οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, καθώς ουσιαστικά τελούν υπό απόλυση, από το δημόσιο, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί από καμία επίσημη πλευρά το τι θα γίνει με το σύνολο των περίπου 5.200 εργαζομένων της Τράπεζας.
ΚΙΝΗΣΗΣ
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο, όμως, θα αντιμετωπίσουν οι αγρότες, υπογραμμίζει η κ.Φιλίππου, καθώς, όπως ισχυρίζεται θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την εκταμίευση κεφαλαίων κίνησης, ιδίως στις περιπτώσεις που υπάρχουν οφειλές που ξεπερνούν τον ένα χρόνο προς την τράπεζα. Η ίδια ανέφερε ότι ο Σύλλογος θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση όλων των αποφάσεων –και μάλιστα άμεσα. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν προτείνει την ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ μέσω του ΤΧΣ, με περίπου 4,2 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή είναι και οι καθαρές απώλειες της τράπεζας από τη συμμετοχή της στο PSI και το κούρεμα των ομολόγων που κατείχε –«η τράπεζα είχε απώλειες μόνον από το κούρεμα των ομολόγων και ήταν κερδοφόρα. Τώρα, η λύση είναι πιο ακριβή, καθώς θα χρειαστούν περί τα 6,7 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει με το «κακό» κομμάτι της τράπεζας», ανέφερε η κ.Φιλίππου.
ΚΑΙ ΣΤΟ Τ.Τ.
Στο μεταξύ, σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, σήμερα Παρασκευή, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στην Τράπεζα Ελλάδος και στη Βουλή των Ελλήνων. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητάει άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα για τις θέσεις τους στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Επίσης αποφάσισε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας τη Δευτέρα 6/8/2012 (12 – 15.00) και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8/8/2012. «Οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της πρώτης Τράπεζας στην Ελλάδα και της τρίτης στην Ευρώπη σε κεφαλαιακή επάρκεια. Το σκάνδαλο αυτό δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να το επιτρέψει» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass