ΣΕ 40% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΕΚΤΙΜΑ Η ΠΟΒΑΚΩ

Διπλασιάστηκαν οι ληστείες σε κοσμηματοπωλεία

* Σε διενέργεια απογραφής για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, προχωρά η διοίκηση της Ομοσπονδίας

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2012 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:46
 Περίπου 38%-40% εκτιμάται ότι αυξήθηκαν οι ληστείες και απόπειρες ληστειών στα κοσμηματοπωλεία όλης της χώρας, με τον Λαρισαίο πρόεδρο της ΠΟΒΑΚΩ, Χρήστο Γουργιώτη να τονίζει στην «Ε» πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και τις οικογένειές τους. Να σημειωθεί ότι πλέον ληστείες και απόπειρες ληστειών κοσμηματοπωλείων καταγράφονται σε όλες τις περιοχές της χώρας, με τα περισσότερα περιστατικά να συμβαίνουν στην Αττική.
 
Πάντως, το τελευταίο διάστημα, η δράση των κακοποιών έχει χτυπήσει «κόκκινο» και σε τουριστικές-παραθεριστικές περιοχές, καθώς η μεγάλη επισκεψιμότητα και παρουσία κόσμου «ευνοεί» την αύξηση των κρουσμάτων, σε σχέση με άλλες εποχές του χρόνου. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει στην «Ε» ο κ.Γουργιώτης, παρά τη συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, το πρόβλημα για τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του κλάδου είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς είναι πάρα πολλά τα περιστατικά και ένοπλων ληστειών, που σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν με θύματα. Παράλληλα, έντονες είναι οι ανησυχίες και ο προβληματισμός των αργυροχρυσοχόων της χώρας, καθώς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα απειλών εναντίον των μελών των οικογενειών των αργυροχρυσοχόων.
 
ΑΠΟΓΡΑΦΗ
Προκειμένου να γίνει μια καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο, καθώς εκτός από τις εγκληματικές ενέργειες, πάρα πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια χρεοκοπίας –έχουν κλείσει πολλά εργαστήρια μέσα στον τελευταίο χρόνο, λέει ο κ.Γουργιώτης- η διοίκηση της ΠΟΒΑΚΩ προχωρά στην αποστολή ερωτηματολογίου, στα μέλη των Συλλόγων σε όλη τη χώρα. Το ερωτηματολόγιο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων που αφορούν στη δραστηριότητα (λιανικό, χονδρικό εμπόριο ή εισαγωγή), στις ειδικότητες που απασχολούνται, στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, αλλά και στις εγκληματικές ενέργειες που τυχόν έχουν δεχθεί τα μέλη του φορέα.
 
Μ.Μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass