ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΕΚΤΙΜΑ Η ALPHA BANK

Ευνοϊκή επίδραση από την επιμήκυνση

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2012 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:18
Παρά την μεγαλύτερη του αναμενόμενου ύφεση, όχι μόνο είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από τις προβλέψεις, όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, αλλά και να διαμορφωθεί τελικά πρωτογενές πλεόνασμα, ήδη από εφέτος, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank.
Και αυτό, όπως εξηγούν, μπορεί να συμβεί στη βάση της σημαντικής ενίσχυσης των βεβαιωθέντων πρόσθετων φόρων εισοδήματος με την αποστολή των εκκαθαριστικών και της μόνιμης μείωσης των δαπανών που έχει συντελεσθεί με τις συνεχείς περικοπές μισθών και την αποχώρηση 147.500 υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα τα τελευταία τρία χρόνια.
Με βάση την υλοποίηση του προϋπολογισμού, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου αναμένεται να διαμορφωθεί πρωτογενές πλεόνασμα στη γενική κυβέρνηση ύψους άνω του 0,5% του ΑΕΠ, αντί για έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ που προβλέπει το ΔΝΤ.
Οι αναλυτές της Alpha Bank επισημαίνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο η οικονομική πολιτική να εστιάσει σε δύο στόχους και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη και στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.
«Η επιμήκυνση, εάν συμφωνηθεί, θα ασκεί ευνοϊκή επίδραση στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους και θα σπάσει επιτέλους ο φαύλος κύκλος της επίδρασης της προσαρμογής στην ύφεση, και της ύφεσης στην προσαρμογή και την βιωσιμότητα του χρέους. Καλείται, λοιπόν, η κυβέρνηση να απαιτήσει την επιμήκυνση όχι διότι δεν μπορεί να σηκώσει το κόστος της προσαρμογής αλλά μάλλον για το ακριβώς αντίθετο», αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass