ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΣΑΛΙΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Επίλεκτος: Κατέθεσε προσφορά για την ΕΒΖ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2012 3:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:33
Στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την απόκτηση του 82,33% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΒΖ προχώρησε τελικά στις αρχές της εβδομάδας η φαρσαλινή Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, με σχετική ανακοίνωσή της προς το επενδυτικό κοινό. Να σημειωθεί ότι άλλες δύο εταιρίες –σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την πολωνική Polski Cukier και τη βουλγαρική Litex Commerce- κατέθεσαν επίσης τις προσφορές τους. Η κίνηση αυτή της Επιλέκτου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα στρατηγικών τοποθετήσεων και ενεργειών, με στόχο τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, ιδίως στον τομέα της ενέργειας.
Η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές οι οποίες αξιολογούνται από την τράπεζα και τον σύμβουλο πώλησης. Υπενθυμίζεται ότι στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το 82,33% είχαν προκριθεί οι εξής εταιρίες: Cevital spa (Αλγερία), Damco Energy SA (Ελλάδα), ED&F Man Holdings Limited (Βρετανία), Litex Commerce JSC (Βουλγαρία), Nordzucker AG (Γερμανία), Polski Cukier SA (Πολωνία), Ros Agro PLC (Ρωσία), Sudzucker AG (Γερμανία), Sudoko doo Novi Sad (Σερβία), Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ. Σύμβουλος πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας είναι η Eurobank EFG Equities AE.
Στο μεταξύ, στην κερδοφορία μετά από έξι χρόνια επανήλθε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), παρά την πτώση των πωλήσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, στο τρίμηνο είχε κέρδη 6,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 20,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Σε επίπεδο ομίλου, καταγράφηκαν κέρδη 7,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,2 εκατ. ευρώ της περσινής περιόδου. Ο κύκλος των εργασιών της ΕΒΖ στο ίδιο διάστημα ανήλθε σε 127,7 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 12,6% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ σε επίπεδο ομίλου έφτασε σε 170,4 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 11,8%.
ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Στα τέλη Μαϊου, η Επίλεκτος Ενεργειακή, κατά 100% θυγατρική της Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ανακοίνωσε την εισαγωγή 10.906.250 μετοχών της ονομαστικής αξίας 0,32 ευρώ στη μη ρυθμιζόμενη Νεοαναπτυσσομένων Αγορά Εταιριών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, με τη μέθοδο ιδιωτικής τοποθέτησης, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κίνηση που εστιάζει στη δημιουργία «πλατφόρμας» ανάπτυξης των επενδυτικών προγραμμάτων που έχει σε εξέλιξη η φαρσαλινή εταιρεία, με κύρια έμφαση στον ενεργειακό τομέα. Υπενθυμίζεται ότι η Επίλεκτος έχει προβεί στη δημιουργία μονάδας βιοαερίου στα Φάρσαλα, ενώ σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται και η δημιουργία μονάδας βιομάζας, επίσης στα Φάρσαλα.
SELECTED VOLT
Εν τω μεταξύ, η Επίλεκτος εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της λειτουργίας του φωτοβολταϊκού σταθμού της Selected Volt, που συμπλήρωσε φέτος ένα έτος λειτουργίας –να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σταθμό της Ελλάδος. Ο ισοδύναμος χρόνος αδιάκοπης λειτουργίας του φωτοβολταϊκού σταθμού κατά το πρώτο έτος ξεπέρασε τις 363 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο παρήχθησαν άνω των 14.500.00 kwh, ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει μια πόλη 11.500 κατοίκων ή 4.000 νοικοκυριών. Για να παραχθεί η ίδια ποσότητα ενέργειας με πετρέλαιο, θα απαιτούνταν πάνω από 26.200 βαρέλια ετησίως. Ισοδύναμα εν δυνάμει περιβαλλοντικά οφέλη του πρώτου έτους λειτουργίας του φωτοβολταϊκού σταθμού είναι η αποφυγή έκλυσης περίπου 20.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ή η απόσυρση εκτός κυκλοφορίας περίπου 6.400 αυτοκινήτων μέσου κυβισμού. Η οικολογική συνεισφορά του φωτοβολταϊκού σταθμού έως τώρα αντιστοιχεί σε περίπου 21.500 στρέμματα δάσους.
Η ετήσια διαθεσιμότητα και ο ετήσιος δείκτης απόδοσης του σταθμού ξεπέρασαν αντίστοιχα το 99,5% και το 85% μετά την προσωρινή παραλαβή του έργου. Υπενθυμίζεται ότι η Selected Volt ελέγχεται σε ποσοστό 100% από την Επίλεκτο Κλωστοϋφαντουργία, μέσω της θυγατρικής της Επίλεκτος Ενεργειακή.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass