ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ µΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩµΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ

Σε 3 δόσεις η καταβολή του ΦΠΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2011 3:44 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:15
Σε δόσεις θα μπορούν να καταβάλλουν το ΦΠΑ οι υπόχρεοι από τις 14 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες από την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να υποβάλλουν τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ μέσω του TaxisNet και να καταβάλουν το φόρο σε τρεις μηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, θα προβλέπει την καταβολή του 40% του φόρου με την υποβολή της δήλωσης, το υπόλοιπο 30% τον επόμενο μήνα και το άλλο 30% τον μεθεπόμενο.
Το μέτρο αφορά τον ΦΠΑ που καταβάλλουν 1,5 εκατομμύριο μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και όλες οι μεγάλες εταιρείες στο Δημόσιο. Σήμερα όσοι τηρούν βιβλία Α και Β κατηγορίας, δηλαδή οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεούνται να καταβάλλουν τον ΦΠΑ που εισπράττουν από τις συναλλαγές τους κάθε τρίμηνο στην Eφορία. Οι μεγάλες επιχειρήσεις υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ κάθε μήνα.
Με το νέο μέτρο θα μπορούν να καταβάλλουν, και οι δύο κατηγορίες, το 40% του φόρου με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης και τα υπόλοιπο ποσό σε δύο μηνιαίες δόσεις.
Οι επιχειρήσεις που αποδίδουν ΦΠΑ κάθε µήνα θα µπορούν πλέον να τον πληρώνουν σε τρεις δόσεις, στην αρχή, στη µέση και στο τέλος του µήνα. Έτσι αποσυνδέεται ο χρόνος υποβολής της περιοδικής δήλωσης µε την πληρωµή του φόρου.
Για τις µικρότερες επιχειρήσεις ( ατοµικές, οµόρρυθµες και ετερόρρυθµες) που αποδίδουν ΦΠΑ κάθε τρεις µήνες, εξετάζεται να υπάρξει ανάλογη ρύθµιση. Ωστόσο, η κυβέρνηση ανησυχεί µήπως σε αυτή την περίπτωση σηµειωθούν µεγάλες καθυστερήσεις και απώλεια εσόδων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass