«ΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΝΔ» Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Σαχινίδης: Επιστρέφουν οι καταθέσεις στις τράπεζες

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2011 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:21
 
 
 
  «Ελπιδοφόρο γεγονός», χαρακτήρισε την επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης σε δηλώσεις του. «Είναι ελπιδοφόρο όχι μόνο με την έννοια ότι σταθεροποιείται μία κατάσταση, ότι σταματάει η διαρροή των καταθέσεων, αλλά ότι έχουμε επιπλέον επιστροφή καταθέσεων όπως διαπιστώνεται από επαφές που έχουμε με τους εκπροσώπους του τραπεζικού συστήματος. Κι όταν οι Τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα, εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν και την οικονομία με πραγματική ρευστότητα», τόνισε. Κληθείς να σχολιάσει την εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννη Καπελέρη με αφορμή την οποία η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «στάση πληρωμών» στο Δημόσιο, ο κ. Φ. Σαχινίδης επισήμανε: «Αυτό δείχνει τον ευτελισμό του δημόσιο διάλογου. Δεν μπορεί με τέτοια ελαφρότητα να βγαίνει κάποιος και να λέει, ότι μία εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών σηματοδοτεί τη στάση πληρωμών, όταν την προηγούμενη ακριβώς εβδομάδα έχει προηγηθεί μία από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες αποφάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την ίδια τη συγκρότηση της ΟΝΕ, και λέει αυτή η απόφαση, ότι δίνουμε στην Ελλάδα 109 δισεκατομμύρια».
Ο κ. Φ. Σαχινίδης απέδωσε την εγκύκλιο στην ανάγκη να ελεγχθεί η διαδικασία επιστροφής φόρων και συμψηφισμών με τις επιχειρήσεις, ενώ επανέλαβε ότι έχει καταβληθεί ήδη η μισθοδοσία των εργαζομένων στο δημόσιο. Με την ευκαιρία άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας:
«Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι αδυνατούν να βρουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και προσπαθούν να δημιουργήσουν συνεχώς προβλήματα αναζητώντας εχθρούς ή αναζητώντας ανεμόμυλους εκεί που δεν υπάρχουν. Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες η Νέα Δημοκρατία ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις της Συνόδους Κορυφής, διότι συναισθάνεται ότι όχι μόνο δεν βοήθησε σ’ αυτή την προσπάθεια, αλλά ουσιαστικά ό,τι μέχρι τώρα πρότεινε η Νέα Δημοκρατία ότι θα πρέπει να είναι η στόχευση της Κυβέρνησης έχει κερδηθεί. Η Νέα Δημοκρατία μας μιλούσε για επιμήκυνση. Έχουμε εξασφαλίσει όχι απλώς διπλασιασμό, έχουμε εξασφαλίσει τη δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους σε διάστημα μεγαλύτερο και των 30 ετών. Ζητούσε χαμηλότερα επιτόκια, έχουμε εξασφαλίσει χαμηλότερα επιτόκια. Μπορεί να έλθει τώρα η Νέα Δημοκρατία, που έλεγε ότι η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, και να μας πει, τι ακριβώς απ’ αυτά τα οποία καταλόγιζε στη Κυβέρνηση ότι δεν ήταν διατεθειμένη να τα διαπραγματευτεί με τους εταίρους της δεν το έχει πετύχει; Ακόμη και το EFSF που μας έλεγε ότι θα πρέπει να το εμπλουτίσουμε, να το ενισχύσουμε ως προς τις δυνατότητες και τις επιλογές τις οποίες θα έχει, ακόμη κι αυτό επιτεύχθηκε και πραγματοποιήθηκε. Λέω, λοιπόν, αντί να περιοριζόμαστε στα ευτελή και στα ταπεινά, μπορούμε να κάνουμε μία συζήτηση για τις μεγάλες αλλαγές τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα, για να μπορεί να πατήσει πλέον στα πόδια της. Γιατί δεν νιώθω ως Έλληνας πολίτης και ως πολιτικός ιδιαίτερα ικανοποιημένος που φτάσαμε σε ένα σημείο τη χώρα μας που για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί να πρέπει να εξαρτάται από την εξωτερική βοήθεια. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε όλοι μας την αυτοκριτική μας, να σκεφτούμε και να πούμε, τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα για τα επόμενα χρόνια για το καλό της χώρας, κυρίως όμως για την επόμενη γενεά η οποία δεν έχει κανένα λόγο να καλείται αυτή τη στιγμή να καταβάλει ένα τίμημα για επιλογές που δεν έγιναν από την ίδια;»
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass