ΝΔ: H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΑΤΥΠΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2011 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:23
Στα 6,628 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου τον Ιούνιο έναντι 6,487 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα, όπως προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Πιο αναλυτικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπουργείων αυξήθηκαν σε 980 εκατ. ευρώ από 939 εκατ. ευρώ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 892 εκατ. ευρώ από 787 εκατ. ευρώ, των νοσοκομείων σε 1,848 δισ. ευρώ από 1,898 δισ. ευρώ και των ασφαλιστικών ταμείων σε 2,662 δισ. ευρώ από 2,621 δισ. ευρώ.
Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν τον Ιούνιο σε 22,539 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδα διαμορφώθηκαν σε 38,938 δισ. ευρώ.
ΝΔ: H κυβέρνηση έχει κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών
«Η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τις αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού εξαιτίας τόσο της μεγάλης υστέρησης των εσόδων όσο και της υπέρβασης των δαπανών, έχει κηρύξει μία άτυπη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας», δήλωσε σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.
«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους διευρύνονται, το εσωτερικό χρέος διογκώνεται», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι αυτές «ανέρχονται στα 6,63 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, από 6,23 δισ. Ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2011 και 5,30 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο είχαν διαμορφωθεί στο τέλος του 2010».
Πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές, «που επιβαρύνουν την, ήδη, συρρικνωμένη ρευστότητα του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και κατέληξε, σχολιάζοντας πως το αποτέλεσμα θα είναι η «διόγκωση» των λουκέτων στην αγορά και η «τιμωρία» της επιχειρηματικότητας.
ΔΗΣΥ: Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παραδίδει μαθήματα συνέπειας
«Τη στιγμή που η αυστηρότητα του κράτους εξαντλείται σε φορολογούμενους για μικροοφειλές, το ίδιο συνεχίζει να χρωστά τεράστια ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ σε πολίτες και επιχειρήσεις για δεδουλευμένα, καθυστερώντας και αναβάλλοντας την καταβολή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία.
«Οι πολίτες οφείλουν να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και το κράτος όμως οφείλει να είναι δίκαιο ως προς τις υποχρεώσεις του στους πολίτες», σημειώνει και προσθέτει: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παραδίδει μαθήματα συνέπειας, όταν η ίδια καταστρατηγεί την έννοια της. Το μόνο που πετυχαίνει έτσι είναι να καλλιεργεί το αίσθημα της αδικίας στην κοινωνία, εξαγριώνοντας ακόμα περισσότερο τους πολίτες».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass