ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΒΕΕ ΠΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

«Επιλογή αυτοκτονίας» η αύξηση του ΦΠΑ

* Γ. Νικητιάδης: «Ας ...ελπίσουμε να αντέξουν τον ΦΠΑ»

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2011 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:25
Επιλογή αυτοκτονίας χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης.
Η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, ζήτησε να έχει άμεσα συνάντηση μαζί του για το θέμα. Στην επιστολή αναφέρεται πως η διαδρομή για ένα νέο φορολογικό νόμο που θα υπηρετεί τις στοχεύσεις που θέτει το υπουργείο και που η ΓΣΕΒΕΕ αποδέχεται είναι «μάλλον και πάλι ναρκοθετημένη με εκ των προτέρων ειλημμένες βασικές επιλογές και τραγικά για την οικονομία και τις επιχειρήσεις πισωγυρίσματα», όπως η μείωση του ΦΠΑ στην διαμονή, στα καταλύματα, αλλά και η αύξηση κατά 77% στον ΦΠΑ στην εστίαση.
Σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σίγουρα σε μείωση εσόδων για επιχειρήσεις και Κράτος και όχι σε αύξηση κρατικών εσόδων και δεν θα επιτευχθούν μετά βεβαιότητας ούτε οι στόχοι που τίθενται για τον προϋπολογισμό.
«Ιδιαίτερα θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα η επιλογή 'αυτοκτονίας' που έγινε με την αύξηση κατά 10 μονάδες, δηλαδή 77%, του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης (από 13% σε 23 %). Επιχειρήσεις που εκτός των άλλων αποτελούν και καταφύγιο για εργασία, κύρια νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.»
Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία, αποτέλεσμα αυτής της «παρανοϊκής» επιλογής θα είναι δεκάδες χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα νέων για τους οποίους των κράτος θα κληθεί να καταβάλει επιδόματα ανεργίας.
Ο Γ. ΝΙΚΙΤΙΑΔΗΣ
Αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ από 1ης Σεπτεμβρίου στην εστίαση, ο υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης αναγνώρισε ότι θα υπάρξει πρόβλημα κυρίως σε εστιατόρια, κεφετέριες και μπαρ και λιγότερο στα ξενοδοχεία, εκφράζοντας την ελπίδα πως η αύξηση του τουρισμού θα απαλύνει κάπως τη ζημία.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο υφυπουργός είπε μεταξύ άλλων:
«Ευτυχώς που ξεκινάει από το Σεπτέμβριο και έτσι η ταλαιπωρία θα είναι για Σεπτέμβρη - Οκτώβρη. Πιστεύω ότι στα ξενοδοχεία η επίπτωση δεν θα είναι σημαντική, παρά το ότι θα υπάρχει μια επίπτωση στη σίτιση. Εκείνοι που θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα θα είναι τα εστιατόρια, οι καφετέριες, τα μπαρ. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια αντοχή από την πλευρά των επιχειρηματιών και ας ελπίσουμε ότι αυτή η αύξηση του τουρισμού θα απαλύνει κάπως τη ζημία που θα προκληθεί από την αύξηση αυτή του ΦΠΑ».
Ο Γ. Νικητιάδης σημείωσε πως υπάρχει αύξηση στον τουρισμό με εξαίρεση την Αθήνα και τα μικρά νησιά, όπου υπάρχει μικρή μείωση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass