ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ

Φωτιά για τα νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2011 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:27
Τη δημιουργία κατάλληλου μηχανισμού επιδότησης δικαιούχων πετρελαίου θέρμανσης, με εισοδηματικά και κλιματολογικά-γεωγραφικά κριτήρια, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει στις αρχές Οκτωβρίου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και ενόψει της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου). ''Εφ' όσον η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξίσωση του ΕΦΚ έστω και σταδιακά μέχρι το 2013 για τον έλεγχο και την πάταξη της λαθρεμπορίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, πρέπει να φροντίσει άμεσα μέρος των εσόδων που θα εισπράξει από την πάταξη της λαθρεμπορίας, να τα διαθέσει για την επιδότηση κοινωνικών ομάδων μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων'', επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
 Η Ομοσπονδία συμφωνεί με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων καθώς αποτελεί βασικό αίτημα του κλάδου τα τελευταία 10 χρόνια γιατί θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην παράνομη διακίνηση καυσίμων, από την οποία η απώλεια των δημοσίων εσόδων ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ ετησίως.
Επίσης συμφωνεί με την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης μ' αυτόν του πετρελαίου κίνησης, γιατί αφαιρεί το κίνητρο της λαθρεμπορίας σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης. Ωστόσο, η Ομοσπονδία διαφωνεί αν η απόφαση αυτή εφαρμοσθεί επί δικαίων και αδίκων.
"Ο χειμώνας προβλέπεται οικονομικά βαρύς για όλους τους Έλληνες, ας μην τον κάνουμε δυσβάστακτο και παγωμένο για τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους και τους άνεργους'', αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass