ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK, ALPHA ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ PROTON

Ιδιότυπο «τραπεζικό deal» στα σκαριά...

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2011 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:28
Τη συμμέτοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank, μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 50 εκατ. ευρώ, εξετάζουν θετικά οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς).  Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς) ενημέρωσαν την Τράπεζα της Ελλάδας ότι αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση της Τράπεζας Proton και να μετάσχουν στις πρωτοβουλίες, που είναι αναγκαίες, προκειμένου να δρομολογηθεί μία νέα περίοδος για την τράπεζα, με βάση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σε συνδυασμό με τις σημερινές διοικητικές αλλαγές στην Τράπεζα Proton.
Ταυτόχρονα, με τη σημερινή ανασύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Proton και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες Επιτρόπου του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθέτησε και δικό της Επίτροπο, που θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει τη λειτουργία του νέου ΔΣ της Proton.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα νέα μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Proton είναι στελέχη με μακρά τραπεζική εμπειρία και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος και των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών.
Το ΔΣ της Τράπεζας Proton θα εξετάσει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες στρατηγικών συνεργασιών, ενώ τονίζεται ότι οι παραπάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες διαμορφώνουν το πλαίσιο της εξυγίανσης και της νέας πορείας της Τράπεζας Proton.
ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΟ Δ.Σ.
Στο μεταξύ τα νέα μέλη του Δ.Σ, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του, εξέλεξε η διοίκηση της Proton Bank κατά σημερινή συνεδρίασή της. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εκλέχθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης (ο οποίος ανέλαβε χρεη προέδρου), Γεώργιος Μυλωνάς, Κάτια Μπερίτση, Δημήτριος Ρέππας, Δημήτρης Αλεξάκης και Νίκος Κουτσός.
Εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου παραμένει ο κος Εμμανουήλ Τσιριτάκης. Ταυτόχρονα με την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες επιτρόπου του Δημοσίου, κατά τις διατάξεις του Ν. 3723/2008, τοποθετείται ως επίτροπος από την Τράπεζα της Ελλάδος ο κ. Θεοφάνης Σαξώνης.
   
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass