ΠΗΡΑΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Ανέστειλαν τη 48ωρη απεργία οι Εφοριακοί

* Αλλαγές στην οργανωτική διάρθρωση των Εφοριών από την 1η Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2011 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:28
Κανονικά θα λειτουργούν σήμερα και αύριο οι Εφορίες και οι υπηρεσίες του Τελωνείου Λάρισας καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ανέστειλε την 48ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 23 και 24 Αυγούστου. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνάντηση των εργαζομένων του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου και με τον γ.γ. του υπουργείου και πρόεδρο της Επιτροπής Μισθολογίου κ. Ηλία Πλασκοβίτη. Τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό όσο και από τον γενικό γραμματέα υπήρξε δέσμευση ότι με το νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξει νέα δραματική μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων του υπουργείου.
 Οι Εφοριακοί να θυμίσουμε διατείνονταν σε όλους του τόνους πως δε θα δεχθούν καμία μισθολογική ισοπέδωση, ενώ είχαν διαμηνύσει στον κ. Βενιζέλο να μην λάβει οποιαδήποτε σχετική απόφαση πριν γίνει διάλογος με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «ο κλάδος δεν αποδέχεται και δεν αντέχει καμία παραπέρα μείωση των αποδοχών του...». Είχαν μάλιστα ευθέως προειδοποιήσει πως «η οικονομική εξαθλίωση τους μπορεί να συνοδευτεί και με την κατάργηση των εσόδων του κράτους, λόγω της ενδεχόμενης μαζικής συνταξιοδότησης του 30% των υπαλλήλων...».
Τελικώς φαίνεται πως εξασφάλισαν τις διαβεβαιώσεις που ήθελαν και η απεργία ανεστάλη.
Στο δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. πάντως αναφέρονται τα εξής:
«Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/8/2001 συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί, τελωνειακοί, λογιστηριακοί) με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου, καθώς επίσης και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και πρόεδρο της Επιτροπής Μισθολογίου, κ. Ηλία Πλασκοβίτη. Το θέμα της συνάντησης ήταν η εξέταση και ο προσδιορισμός των νέων δεδομένων που αναμένεται να προκύψουν στις αποδοχές των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, με βάση την επικείμενη εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου.
Στη συνάντηση αυτή υπήρξε δέσμευση, τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό όσο και από το γενικό γραμματέα, ότι με το Νέο Μισθολόγιο δεν θα υπάρξει νέα δραματική μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Μετά τη συνάντηση αυτή, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. συνεδρίασε εκτάκτως χθες Δευτέρα 22/8/2011. Αφού έλαβε υπόψη της τις επίσημες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και την ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας των Φορολογικών Υπηρεσιών για να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού, αποφάσισε την αναστολή της προγραμματισμένης για τις 23 και 24 Αυγούστου 2011 απεργίας».
ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Πάντως τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να παραδοθεί στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο για το νέο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους, που φαίνεται ότι θα επιφέρει μεγαλύτερες μειώσεις αποδοχών στους υπαλλήλους χαμηλών προσόντων (Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης). Το σχέδιο προβλέπει σταδιακή κατάργηση 100 από τα 104 επιδόματα και ενσωμάτωσή τους στους βασικούς μισθούς, νέο βαθμολόγιο με τέσσερα μισθολογικά κλιμάκια και ωριμάνσεις ανά διετία, εφόσον καλύπτονται οι στόχοι παραγωγικότητας.
Η κατάργηση των επιδομάτων, παρά την ενσωμάτωση στους μισθούς, όπως είναι φυσικό θα οδηγήσει σε αποδοχές χαμηλότερες έως και 1000 ευρώ ετησίως. Παράλληλα, το νέο βαθμολόγιο προβλέπει θεσμοθέτηση έξι βαθμών και τεσσάρων μισθολογικών κλιμακίων. Τα κλιμάκια θα αποδίδουν ωριμάνσεις ανά διετία με την προϋπόθεση ότι ο υπάλληλος θα πιάνει το 50% του ετήσιου παραγωγικού στόχου που έχει τεθεί για τον ίδιο και την υπηρεσία του. Όλοι οι υπάλληλοι θα επανακαταχθούν στην νέα κλίμακα των έξι βαθμών, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός από αυτούς να καταταχθεί σε βαθμό χαμηλότερο του σημερινού του.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Στο μεταξύ προωθούνται οι αλλαγές στην οργανωτική δομή των Εφοριών και από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των Τμημάτων «Λογιστικού» των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) Α' Τάξεως και οι αρμοδιότητές τους περιέρχονται στο Τμήμα «Εσόδων» της ίδιας ΔΟΥ.
Το «Λογιστικό» τμήμα των Εφοριών είναι επιφορτισμένο με την έκδοση της ημερήσιας ανακεφαλαιωτικής κατάστασης εισπράξεων, της μηνιαίας συγκεντρωτικής κατάστασης των ημερήσιων εισπράξεων, των μηχανογραφικών λογιστικών καταστάσεων, την παράδοση δικαιολογητικών εισπράξεων και πληρωμών, την κατάρτιση και αποστολή ληψοδοσίας, καθώς και με την τακτοποίηση εσφαλμένων καταχωρίσεων εισπραχθέντων, βεβαιωθέντων και διαγραφέντων δημοσίων εσόδων.
Ακόμη από την 1η Σεπτεμβρίου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στο Λογιστικό του Τμήματος «Δικαστικού και Λογιστικού» ή «Λογιστικού και Δικαστικού» των ΔΟΥ Α' Τάξης και περιέρχονται στο Τμήμα «Εσόδων» της ίδιας ΔΟΥ, ενώ οι αρμοδιότητες που αφορούν στο Λογιστικό του Τμήματος « Εξόδων και Λογιστικού» περιέρχονται στο Τμήμα «Εσόδων και Δικαστικό» της ίδιας ΔΟΥ. Τέλος, οι αρμοδιότητες που αφορούν στο Λογιστικό του Γραφείου «Λογιστικού - Δικαστικού - Γραμματείας» των ΔΟΥ Β' Τάξεως περιέρχονται στο Γραφείο «Εσόδων» της ίδιας ΔΟΥ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass