ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΩΣ ΤΙΣ 5 ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Χωρίς ταξί για 24 ώρες και στη Λάρισα

* Σε έκτακτη συνέλευση καλεί τα μέλη του το τοπικό Σωματείο, σήμερα, στις 10 το πρωί, στον «Ιστό» * Θα εξυπηρετούνται μόνον τα επείγοντα περιστατικά

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2011 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:33
Χωρίς ταξί για 24 ώρες, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, θα μείνει και η Λάρισα καθώς το τοπικό Σωματείο Ιδιοκτητών ταξί συμμετέχει στην πανελλήνια απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία, από τις 5 π.μ. σήμερα, Πέμπτη, ως τις 5 π.μ. αύριο, Παρασκευή. Όπως όλα δείχνουν, κυβέρνηση και ιδιοκτήτες ταξί, οδηγούνται σε νέα μετωπική σύγκρουση, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών για άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και οι μεταφορές.
Η διοίκηση του τοπικού Σωματείου καλεί τα μέλη της σε έκτακτη γενική συνέλευση, σήμερα, στις 10 το πρωί, στον «Ιστό» (στην οδό Φαρσάλων), προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και για το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση –για μια εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι «κόκκινη γραμμή» για τους ιδιοκτήτες ταξί ήταν τα πληθυσμιακά κριτήρια και η δυνατότητα μεταβίβασης των αδειών. Ως προς το πρώτο, η μόνη αναφορά που έγινε, στο πλαίσιο των χθεσινών ανακοινώσεων από τον υπουργό, Γιάννη Ραγκούση, ήταν το ότι εάν σε κάποια περιοχή διαπιστωθεί υπερπληθώρα αιτημάτων αδειών, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί – αλλά αυτοί θα είναι χρονικοί, όπως είπε ο υπουργός. Όσο για το θέμα της μεταβίβασης, η κυβερνητική πρόθεση είναι ξεκάθαρη: δεν θα μπορεί να μεταβιβάζεται από ιδιοκτήτη σε ιδιοκτήτη, καθώς θα ανήκουν στο κράτος.
Εξαιρετικής σημασίας, περισσότερο για τους πολίτες, είναι το θέμα του κομίστρου και η διαμόρφωση αυτού. Σύμφωνα με τον κ.Ραγκούση, με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ισχύσει και η μείωση του κομίστρου, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί με σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων υπουργείων. «Με τη μείωση της τάξης του 20% επιστρέφουμε το κόμιστρο εκεί που ήταν πριν από τις θηριώδεις, όπως τις χαρακτήρισε, αυξήσεις, το 2008», ήταν η αναφορά. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται ακριβώς το τι θα γίνει, ιδίως με το ζήτημα της κρατικής παρέμβασης στη διαμόρφωση του κομίστρου.
Πάντως, οι ιδιοκτήτες ταξί της Λάρισας θα δώσουν το «παρών» στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεγάλη συνέλευση του κλάδου, ενόψει της ΔΕΘ και των συλλαλητηρίων.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass