ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Ξανά στους δρόμους οι ιδιοκτήτες ταξί

* Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα – Μέχρι την Τετάρτη, 12 το μεσημέρι η απεργία στη Λάρισα

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2011 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:34
michou@eleftheria.gr
Στην Αθήνα θα βρίσκονται σήμερα ιδιοκτήτες ταξί και της Λάρισας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου που αντιδρά στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Να σημειωθεί ότι η απεργία συνεχίζεται και σήμερα, ενώ ειδικά για τη Λάρισα, θα λήξει στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης. Χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση, στην οποία παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του ΣΑΤΑ, Πάρις Κισσάς και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.
Οι ιδιοκτήτες ταξί σημειώνουν ότι σε πάρα πολλά σημεία του νομοσχεδίου υπάρχουν πολλές ασάφειες, ενώ οι κύριες αντιδράσεις τους αφορούν στην «απελευθέρωση» του αριθμού αδειών, αλλά και το «αμεταβίβαστο» των αδειών –μέχρι σήμερα, μπορούσαν οι ίδιοι να μεταβιβάζουν τις άδειες που κατείχαν, ενώ με το νομοσχέδιο η δυνατότητα (και αρμοδιότητα) αυτή περνά στο κράτος και η άδεια θα επιστρέφεται, στην περίπτωση συνταξιοδότησης ή πώλησης.
Σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου, το κυριότερο πρόβλημα που δημιουργείται είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά εξισώνονται όσοι κατέχουν μισή άδεια και όσοι έχουν επενδύσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ για να αποκτήσουν δύο ή και περισσότερες άδειες. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ύψος του κομίστρου, τελικά θα εξακολουθεί να καθορίζεται από το κράτος.
Υπενθυμίζεται ότι για την εξυπηρέτηση των εκτάκτων περιστατικών υπάρχει στόλος ασφαλείας.
ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Χθες, το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών απέστειλε και νέα εγκύκλιο προς τους περιφερειάρχες της χώρας, με θέμα την επιβολή διοικητικών κυρώσεων για για κατάληψη εθνικών , επαρχιακών κλπ οδών από ιδιοκτήτες taxi, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του καλοκαιριού. Από τους περιφερειάρχες ζητείται να ενημερώσουν το Υπουργείο για τις ενέργειες που έχουν γίνει επί των εν λόγω υποθέσεων.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass