ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΕΒ

Πλήττεται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2011 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:35
Να αποσυρθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας ζήτησε ο ΣΕΒ από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνάντηση της διοίκησης του συνδέσμου με τον υπουργό, υποστηρίζοντας πως «πλήττεται ευθέως η ανταγωνιστική λειτουργία των επιχειρήσεων και διακυβεύεται η επιβίωσή τους» -αναφερόμενος στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο. Η συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ΣΕΒ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ την Τρίτη είχε ως βασικό αντικείμενο την περιβαλλοντική πολιτική. Ο Σύνδεσμος χαιρέτησε την ψήφιση με ευρεία συναίνεση του νόμου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, θεωρώντας ότι αυτή κινείται στη σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας όμως ότι επείγει η ολοκλήρωση και θεσμοθέτηση του σχετικού υποστηρικτικού πλαισίου. Ο ΣΕΒ εξέφρασε επίσης τη διάθεση να συνδράμει το έργο του υπουργείου σε ζητήματα όπως η εκπόνηση προδιαγραφών για Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), η επικαιροποίηση της κατάταξης έργων και δραστηριοτήτων ως προς την τεκμαιρόμενη όχληση με γνώμονα την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον χώρο των καθαρών τεχνολογιών, η αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων χωροταξικής φύσεως και η εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων. Στη συνάντηση μετείχαν από την πλευρά του Συνδέσμου ο πρόεδρος κ. Δ. Δασκαλόπουλος, οι αντιπρόεδροι κ.κ. Ε. Βιδάλης, Αν. Καλλιτσάντσης και Χ. Κυριαζής καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Σε δηλώσεις του ο κ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις «θα σταθούν σύμμαχοι και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, ξεκάθαρου και σταθερού νομοθετικού περιβάλλοντος για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και τον ασφαλή προγραμματισμό των επενδύσεών τους, κρίσιμων προϋποθέσεων για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass