ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΦΟΡΑ

Στα 200 ευρώ/τ.μ. το τέλος για χώρους καπνιζόντων

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2011 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:39
Στα 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ορίζεται το ετήσιο ειδικό τέλος για τη λειτουργία χώρων καπνιζόντων εντός των καζίνο και των κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική, άνω των 300 τ.μ., οι οποίοι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το ένα δεύτερο (1/2) του συνολικού εμβαδού του καταστήματος.
 Στη σχετική υπουργική απόφαση σημειώνεται ότι προϋπόθεση της δημιουργίας χώρου καπνιζόντων είναι η καταβολή του ετήσιου ειδικού τέλους, ενώ επισημαίνεται ότι για το πρώτο έτος εφαρμογής του μέτρου ως χρόνος λήξης καταβολής του ειδικού τέλους ορίζεται η 30ή Νοεμβρίου και για κάθε έτος ανανέωσης ορίζεται ότι το ειδικό τέλος καταβάλλεται έως την 31η Μαΐου του έτους που αφορά.
Σημειώνεται ότι το ετήσιο ειδικό τέλος αφορά στο χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου εκάστου έτους έως την 30ή Ιουνίου του επόμενου έτους.
Αναλυτικότερα, η καταβολή του ειδικού αυτού τέλους αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν κατά τον χρόνο έναρξης εφαρμογής του νόμου (1/7/2011) και διατηρούν χώρο καπνιζόντων. Οι επιχειρήσεις αυτές υποχρεούνται στην καταβολή του τέλους για το έτος 2011 έως την 30ή Νοεμβρίου 2011. Εξάλλου, επιχείρηση με έναρξη λειτουργίας μετά την 30ή Νοεμβρίου 2011 και πριν από την 1η Ιουλίου 2012, ή ήδη λειτουργούσα επιχείρηση που επιθυμεί να ενταχθεί για πρώτη φορά στο μέτρο μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, υποχρεούται να καταβάλει χωρίς καθυστέρηση το ετήσιο αυτό τέλος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το τέλος καλύπτει τη λειτουργία του χώρου καπνιζόντων έως την 30ή Ιουνίου 2012. Σημειώνεται ότι για το πρώτο έτος εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων το ετήσιο ειδικό τέλος χώρων καπνιζόντων καταβάλλεται μόνο στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), με την υποβολή της σχετικής δήλωσης, ενώ η απόδειξη (διπλότυπο είσπραξης Τύπου Α΄) καταβολής του ειδικού αυτού τέλους αποτελεί τη μοναδική απόδειξη δημιουργίας του χώρου καπνιζόντων στην επιχείρηση.
Τέλος, σε περίπτωση όπου διαπιστώνεται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές μη εμπρόθεσμη καταβολή του ειδικού αυτού τέλους, παύει και η λειτουργία των χώρων αυτών.
Αν το τέλος δεν πληρωθεί, σε περίπτωση ελέγχου, θα παύει η λειτουργία των χώρων, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα και θα ενημερώνονται οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, η δημοτική αστυνομία, καθώς και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή της ευθύνης τους για τα περαιτέρω.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass