ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Επαναδιαπραγμάτευση με τις τράπεζες θα επιδιώξει ο ΟΕΚ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2011 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:39
Επαναδιαπραγμάτευση με τις τράπεζες θα επιδιώξει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ΟΕΚ , προκειμένου να αλλάξουν οι όροι των δανειστικών συμβάσεων και να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι της σχετικής συνεισφοράς για τα στεγαστικά τους δάνεια. Όπως αποκαλύπτει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Κουτσούκος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης, ο ΟΕΚ προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί με τα Πιστωτικά Ιδρύματα που συνεργάζεται, τις συμβάσεις που έχουν συνάψει οι δικαιούχοι του για να μπορέσουν να εξυπηρετούν τα δάνεια τους».
Ο υφυπουργός διευκρινίζει ότι στις συμβάσεις (δανειστικά συμβόλαια), που έχουν υπογράψει οι δικαιούχοι με τις Τράπεζες, δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης. Η κάλυψη του ποσού του δανείου γίνεται εξ ολοκλήρου από την τράπεζα και ο ΟΕΚ συμμετέχει στην επιδότηση του επιτοκίου.
Η επαναδιαπραγμάτευση, όμως που θα επιδιώξει ο ΟΕΚ, θα έχει στόχο τη διευκόλυνση των δικαιούχων να προβούν σε επαναδιαμόρφωση των όρων σύναψης των δανειστικών τους συμβολαίων, χωρίς να χάνουν την επιδότηση (από τον ΟΕΚ) στο ποσό που είχε καθοριστεί.
«Με τον τρόπο αυτό και ο δικαιούχος καλύπτει την ανάγκη του για επανακαθορισμό του συμβολαίου του με την τράπεζα και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας δεν χρεώνεται με ποσά, πέρα από τα ήδη συμφωνηθέντα και προγραμματισθέντα για απόδοση», αναφέρει ο κ. Κουτσούκος.
Το έγγραφο του υφυπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Μιχελογιαννάκη, στην οποία έχει επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που έχουν συναφθεί με τη συμμετοχή του ΟΕΚ.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass