ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Σε "αναμμένα κάρβουνα" οι ξενοδόχοι

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2011 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:39
Εν αναμονή της κανονιστικής πράξης για τον τρόπο υπολογισμού του τέλους ακινήτων βρίσκεται ο ξενοδοχειακός κόσμος της χώρας, καθώς χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων είναι εκτός του ειδικού τέλους. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι φορείς αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση στην προχθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου και σύμφωνα με πληροφορίες κάνουν λόγο για "Σολομώντεια λύση".  
    Μπορεί όπως επισημαίνουν να γίνεται ένα θετικό βήμα από την πλευρά της πολιτείας, ωστόσο η στοχοποίηση της ξενοδοχείας δεν αποφεύγεται σε σύγκριση με άλλους κλάδους που εξαιρέθηκαν του ειδικού τέλους. Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του προέδρου του ΞΕΕ, Γιώργου Τσακίρη, ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πρόσφατα, ζήτησε την ισότιμη μεταχείριση όλων των επιχειρηματικών φορέων της Ελλάδας, που ασκούν εξαγωγική δραστηριότητα υπογραμμίζοντας ότι επιτέλους θα πρέπει να αναγνωριστεί ο ρόλος του τουρισμού στην ελληνική οικονομία.
Η καταβολή του τέλους ακινήτων έχει εγείρει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των ξενοδόχων, καθώς όπως τονίζουν θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο "λουκέτων" σε ξενοδοχειακές μονάδες. 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass