ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από την Εφορία

* «Ο νόμος έχει ενεργοποιηθεί και το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες» τονίζουν οι Εφοριακοί

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2011 4:05 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:41
Στην ενεργοποίηση του νόμου που επιτρέπει την κατάσχεση μισθών και συντάξεων έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα αρκετές εφορίες, εξαιτίας των οφειλών προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 99,5, χρησιμοποιώντας διατάξεις του νόμου περί δημοσίων εσόδων, αρκετές εφορίες έχουν ήδη κατασχέσει από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας τις μηνιαίες αποδοχές υπαλλήλων οι οποίοι εμφάνιζαν χρέη προς το Δημόσιο.
Όπως κατήγγειλε στον σταθμό ο πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος, 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών, ενώ απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, καθώς μένουν απλήρωτες οι δόσεις στεγαστικών και άλλων δανείων. «Υπάρχουν δάνεια, παιδιά που σπουδάζουν στην επαρχία και υποχρεώσεις. Δεν είναι καθαρά αυτά τα χρήματα που μένουν στους εργαζόμενους. Το χαράτσι για τα σπίτια μας, θα είμαστε σε αδυναμία να το πληρώσουμε, όπως σε αδυναμία θα είμαστε να πληρώσουμε και το φόρο για τους ανέργους του 2010, όπως και την εκκαθάριση του 2011. Δεν έχει αντίρρηση κανείς να πληρώσει φόρους στο σημείο που είναι η χώρα. Αλλά αυτή η αναδρομικότητα των φόρων και το κράτος που έρχεται και σου παίρνει το εισόδημα διαβίωσης είναι ανάλγητο και απαράδεκτο και θα οδηγήσει στη φτώχεια των ίδιων των εργαζομένων και θα έχει ως αποτέλεσμα και κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων», ανέφερε ο κ. Αλεβιζόπουλος.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η κ. Φρόσω Σταυράκη, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε πως ο νόμος έχει ενεργοποιηθεί και πως το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποια ειδική εντολή αλλά οι κατασχέσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της δράσης μιας νέας υπηρεσιακής μονάδας είσπραξης του υπουργείου, η οποία έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους για τους οφειλέτες του Δημοσίου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass