ΓΙΑ ΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΕΦΟΡΙΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

ΟΕΣΘ: 24ωρο «λουκέτο» σε όλη τη Θεσσαλία

* «Ρολά» και συγκέντρωση στο Επιμελητήριο αποφάσισαν οι ΕΒΕ της Λάρισας - Ένας στους δύο δεν πληρώνει εισφορές στον ΟΑΕΕ – Στα 4,5 δισ. ευρώ οι οφειλές στον Οργανισμό

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2011 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:43
Ομόφωνη απόφαση για 24ωρο «λουκέτο», την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έλαβαν οι έμποροι της Θεσσαλίας. Με κεντρικό σύνθημα –μήνυμα προς την κυβέρνηση «Κλείνετε την αγορά, διαλύετε την κοινωνία», οι έμποροι αναμένεται να ενώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας τους με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ύφεση που έχει σαρώσει σχεδόν κάθε δραστηριότητα. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η απόφαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ν.Λάρισας, που θα κατεβάσουν «ρολά» επίσης για 24 ώρες την ίδια ημέρα. Στο μεταξύ, σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκεται πλέον σχεδόν το σύνολο των ΕΒΕ της χώρας, καθώς τα στοιχεία του ΟΑΕΕ αποκαλύπτουν ότι ένας στους δύο ασφαλισμένους του φορέα δεν πληρώνουν εισφορές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Τζίκας, περίπου 500.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ έχουν οφειλές που αντιστοιχούν σε 4,5 δισ. ευρώ (στοιχεία Απριλίου 2011), κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως το 50% των ασφαλισμένων του Οργανισμού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Ο κ.Τζίκας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί ενιαίο «μέτωπο» φορέων, απέναντι στα μέτρα. Για το λόγο αυτό, την ερχόμενη Δευτέρα έχει συγκληθεί στην ΕΣΕΕ στην Αθήνα διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή και της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με σκοπό να εξεταστεί η συνταγματικότητα ή μη των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί ή αναμένονται –από αυτή τη διαδικασία θα εξαρτηθούν και οι περαιτέρω κινήσεις των φορέων.
Όπως σημείωσε ο κ.Τζίκας, και μόνον η ανάγνωση των ποσών που αντιστοιχούν στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου για το 2011 και 2012 αρκεί για να συνειδητοποιήσει ο κάθε πολίτης τι τον περιμένει –«τα νούμερα τα λένε όλα», είπε ο πρόεδρος της ΟΕΣΘ.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Το επόμενο διάστημα οι έμποροι τόσο της Λάρισας, της Θεσσαλίας όσο και της χώρας θα προχωρήσουν σε δράσεις, όπως ενίσχυση της μαζικότητας κατάθεσης προσφυγών σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο για όποια μέτρα κρίνονται αντισυνταγματικά, σύνταξη κειμένου στο οποίο θα αποτυπώνεται το γενικό πλαίσιο των θέσεων του ελληνικού εμπορίου απέναντι στα μέτρα, διοργάνωση εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ανάλογα με την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής. Σε πρώτο επίπεδο, αποφασίστηκε το 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται να προηγηθεί αποκλεισμός καταστημάτων ΔΥΟ. Οι κινητοποιήσεις θα βρεθούν επί τάπητος σε νέα συνεδρίαση, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
ΚΛΕΙΣΤΑ
Στο μεταξύ, ομόφωνη απόφαση για 24ωρο «λουκέτο» σε καταστήματα, επαγγελματικούς και βιοτεχνικούς χώρους, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, έλαβε η διοίκηση της ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας, σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο, παρουσία και μελών των διοικήσεων αρκετών σωματείων που εντάσσονται στο δυναμικό της ΟΕΣΘ. Παράλληλα, για εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Επιμελητήριο. 
Στην χθεσινή συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας (ΟΕΣΘ) μετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Τζίκας, ο α’ αντιπρόεδρος Χρήστος Μπλουγούρας και ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος του ΕΣ Τρικάλων, Χρήστος Καλλέας, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των διοικήσεων των Εμπορικών Συλλόγων της περιφέρειας: ο πρόεδρος του ΕΣ Τυρνάβου, Αναστάσιος Ψύρρας, ο πρόεδρος του ΕΣ Φαρσάλων, Δημήτρης Γακόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΣ Γόμφων Αχιλλέας Γκουγκουμάτης, η αντιπρόεδρος του ΕΣ Καρδίτσας Σταυρούλα Νιάκα, ο αντιπρόεδρος του ΕΣ Ελασσόνας, Θωμάς Κίτσης. Από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας μετείχαν ο πρόεδρος, Γιώργος Τσιαπλές, ο α’ αντιπρόεδρος, Περικλής Καζαντζίδης, ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Μαργαρίτης και τα μέλη Κωνσταντίνος Βαλιώτης και Μάρκος Κολοβός.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass