ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Η ΜΕΘΑΥΡΙΑΝΗ «ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ»

Εκλογές Εφοριακών με πολλαπλά μηνύματα...

* Δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο - Τα ονόματα των υποψηφίων των τεσσάρων παρατάξεων

Δημοσίευση: 08 Νοε 2011 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:33
Του Γιώργου Νούλη
Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές των Εφοριακών του νομού Λάρισας ξεκίνησε. Αν και η «προεκλογική περίοδος» επί της ουσίας άρχισε με το πέρας της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στις 21 Οκτωβρίου, ωστόσο η ανακήρυξη των συνδυασμών και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων με τα ονόματα των υποψηφίων έγινε μόλις την περασμένη εβδομάδα. Στη σκιά των πολιτικών διεργασιών που συντελούνται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και στον απόηχο των πρόσφατων αλλεπάλληλων απεργιακών τους κινητοποιήσεων, αλλά μέσα σε ένα υποτονικό κλίμα που δεν παραπέμπει σε συνδικαλιστικές κόντρες και αντιπαραθέσεις άλλων εποχών, οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Λάρισας, θα εκλέξουν μεθαύριο Πέμπτη το νέο τους 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο και τους εκπροσώπους στους στα κεντρικά συνδικαλιστικά τους όργανα.
Έστω και δεν κατέστη δυνατό, να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο από όλες τις παρατάξεις, το γεγονός ότι συζητήθηκε και εξετάστηκε, δείχνει πως ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με προβλήματα που απαιτούν μαζικό και ενωτικό κλίμα. Προβλήματα που, όπως ειπώθηκε στην εκλογοαπαλογιστική τους συνέλευση, έχουν συρρικνώσει δραματικά τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, τα οικονομικά και τα κοινωνικά δικαιώματά τους. Με δεδομένη την ανάγκη, να εμφανιστεί ένα αραγές συνδικαλιστικό μέτωπο, εικάζεται και ευελπιστείται πως στη φετινή διαδικασία θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, προκειμένου να σταλούν πολλαπλά και προς πολλούς αποδέκτες μηνύματα...
Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο ισόγειο του Επιμελητηρίου (επί της Παπακυριαζή) και σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλήσαμε από την εφορευτική τους επιτροπή, θα συμμετάσχουν 265 εγγεγραμμένα μέλη (έναντι 315 την προηγούμενη τριετία). Οι συναλλαγές στις Εφορίες την Πέμπτη θα γίνονται κανονικά, αλλά ζητείται, η κατανόηση των φορολογουμένων ειδικά για τις επαρχιακές Δ.Ο.Υ. , καθώς οι εργαζόμενοι θα πρέπει κάποια στιγμή να απουσιάσουν.
Να σημειώσουμε πως στις προηγούμενες εκλογές του 2008, η παράταξη της ΠΑΣΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια καθώς είχε υπερισχύσει σε ψήφους και έδρες, κατοχυρώνοντας τις 5 από τις 9 έδρες του διοικητικού συμβουλίου. Οι υπόλοιπες 4 καλύφθηκαν από τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ. Οι δέκα αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας ήταν από την ΠΑΣΚ (5), από τη ΔΑΚΕ (3) και από την Αυτόνομη Παρέμβαση (2).
Ως προς τη διαδικασία να επισημάνουμε πως απαιτούνται έως 9 σταυροί για το Δ.Σ., έως 3 για την Εξελεγκτική Επιτροπή, ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός σταυρών για την Ομοσπονδία και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, όπου ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα εκλεγεί θα εξαρτηθεί από το ποσοστό της συμμετοχής.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚ
Οι υποψήφιοι της ΠΑΣΚ για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΚΟΥΓΚΛΙΑΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΟΡΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ, ΜΗΤΡΟΥΛΙΑ - ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ, ΝΤΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΤΖΕΝΗ) ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΑΠΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΣΟΥΝΙΔΑΚΗ ΧΡΥΣΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ, ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ, ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Για τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία του κλάδου, υποψήφιοι είναι όλοι οι παραπάνω 15 καθώς και ΚΑΡΑΔΗΜΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του Γεωργίου.
Για την εξελεγκτική επιτροπή υποψήφιοι είναι οι : ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ και ΜΠΑΤΖΙΑΝΟΥΛΗ - ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ.
Για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ υποψήφιοι είναι οι: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΟΡΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ, ΝΤΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ.
 
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ
Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο, για την Ομοσπονδία και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ υποψήφιοι είναι οι: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΔΟΛΓΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΖΑΧΑΡΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΠΑΡΜΠΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΝΤΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΣΠΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΝΙΝΑ) ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΤΖΙΑΣΤΟΥΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Για την εξελεγκτική επιτροπή υποψήφιοι είναι οι: ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ.
 
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Οι υποψήφιοι της «Αυτόνομης Παρέμβασης» για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι:
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΚΕΦΑΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Για την εξελεγκτική επιτροπή υποψήφιος είναι μόνον ο ΣΑΚΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ
Για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. υποψήφιοι είναι οι : ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΚΕΦΑΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΑΚΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ και ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ υποψήφιοι είναι οι: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΚΕΦΑΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΣΑΚΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ και ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΑΣ
Οι υποψήφιοι της ΔΑΣ για το Διοικητικό Συμβούλιο, για την Ομοσπονδία και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ είναι οι: ΑΛΕΥΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΑΩΝΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και ΤΖΙΑΓΚΑΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Τέλος να σημειώσουμε πως την Εφορευτική Επιτροπή απαρτίζουν οι Δημ. Ανατολίτης, Νικ. Κατσιούλας και Θωμάς Ξεσφίγγης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass