Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ «ΔΙΒΑΝΗ»

Απάντηση στην αγωνία των πολιτών για λύση

Δημοσίευση: 12 Νοε 2011 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:34
 Μια απάντηση στην αγωνία των πολιτών και της κοινωνίας να βρεθεί μια λύση, έχοντας ως δεδομένο και τα όσα προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, όπως τονίστηκε από τους οργανωτές ήταν η χθεσινή εκδήλωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων (ΑΚΙΟΕ) που έγινε στο ξενοδοχείο «Διβάνη Παλάς», με κεντρικούς ομιλητές: Τον επίκουρα καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του ΑΠΘ κ. Γεώργιο Δουράκη, τον καθηγητή μάνατζμεντ και ηγεσίας κ. Δημ. Μπουραντά και τον ομότιμο καθηγητή κ. Ζήση Παπαδημητρίου.
Μιλώντας πρώτος ο κ. Γ. Δουράκης, που είχε μιλήσει και πέρυσι στη Λάρισα, επικέντρωσε στη θέση ότι η Ελλάδα και η εθνική οικονομία είναι θύμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με βάση την τροπή που πήραν τα πράγματα. Ο κ. Δ. Μπουραντάς συνόψισε στο ότι «η οποιαδήποτε λύση του ελληνικού προβλήματος θα είναι επώδυνη, δεν υπάρχει περίπτωση, εδώ που φτάσαμε…» κι ο κ. Ζ. Παπαδημητρίου μιλώντας για τα αίτια της οικονομικής κρίσης εξέφρασε την άποψη ότι «είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, απόρροια του γεγονότος ότι ήδη απ΄ τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 παρατηρείται στον καπιταλιστικό κόσμο, μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από την πραγματική οικονομία στον χρηματοπιστωτικό τομέα…»
Ο γραμματέας του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του ΟΕΕ και εκπρόσωπος της ΑΚΙΟΕ κ. Χρόνης Ισαακίδης σημείωσε ότι «να κατανοήσουν καλύτερα τη βιονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μπροστά στην Ευρώπη του αύριο. Η ΑΚΙΟΕ πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να έχει αναπτυξιακή πολιτική και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης». Ο κ. Παναγιώτης Αλεβιζάκης εκπρόσωπος πανελλαδικής ΑΚΙΟΕ και μέλος της κεντρικής διοίκησης του ΟΕΕ κατηγόρησε το Οικονομικό Επιμελητήριο ότι «δεν αναλαμβάνει το ρόλο και οι λόγοι είναι ευθύνη των μέχρι σήμερα διοικήσεων που πρέπει να αντιμετρηθούνε με τα προβλήματα…Η εκδήλωση είναι μια απάντηση στην αγωνία των πολιτών και της κοινωνίας να βρεθεί μια λύση».
Ακολούθως ο κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου γ. γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης στο τμήμα της Βόρειας Ελλάδας, καθηγητής Οικονομικών και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ υποστήριξε ότι «η Νέα τάξη πραγμάτων ανέτειλε το 1989 στον κόσμο αυτή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, που δημιούργησε τις προϋποθέσεις νέας κερδοφορίας. Η κρίση του 2008 που είναι παγκόσμια αποτελεί την απόδειξη ότι η συνταγή που ακολουθήθηκε ήταν λανθασμένη. Δεν μπορεί λοιπόν να ξεπεραστεί με την ίδια συνταγή που τη δημιούργησε… Οι κοινωνίες πρέπει να είναι υπεράνω των αγορών και να αντιστραφεί αυτό που επιβλήθηκε συστηματικά τα τελευταία 20 χρόνια». Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Κολλάτος και ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο.
Ε. Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass