ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ

Έλεγχοι σε όσους δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2011 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:54
Δειγματοληπτικούς ελέγχους για όσους δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση για την περαίωση, µε βάση συγκεκριµένα κριτήρια κινδύνου, θα κάνει φέτος το υπουργείο Οικονοµικών, ξεκινώντας από εκείνους που τα εισοδήµατά τους παρουσιάζουν µεγάλες αποκλίσεις µε την ακίνητη περιουσία που έχουν δηλώσει.
Όπως δήλωσε προχθές στο Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, «το ποσοστό της δειγματοληψίας δεν το ξέρουμε ακόμη, αλλά οι έλεγχοι θα γίνουν βάση συγκεκριμένων κριτηρίων κινδύνου».
Ο κ. Κουσελάς προσέθεσε ότι στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθούν όσοι παρουσιάζουν «δυσαρμονία» με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.
Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως «οι δηλώσεις που δεν θα ελεγχθούν θα θεωρούνται ειλικρινείς».
Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι πάνω από 1 δισ. ευρώ θα εισρεύσει και φέτος στα δημόσια ταμεία από τη ρύθμιση της περαίωσης, καθώς έως το τέλος Δεκεμβρίου είχαν βεβαιωθεί έσοδα άνω των 2 δισ. ευρώ.
Ποσό το οποίο το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες, καθώς η ημερομηνία αποδοχής των σημειωμάτων της περαίωσης για το κλείσιμο των φορολογικών εκκρεμοτήτων της τελευταίας δεκαετίας λήγει, σε αρκετές περιπτώσεις σύμφωνα και με κατεπείγουσα εγκύκλιο που εστάλη στις ΔΟΥ (1176529 /ΔΕ-Β'/31.12.2010), στις 28 Ιανουαρίου.
Το βάρος των φετινών τακτικών ελέγχων θα πέσει µεταξύ άλλων και σε όσους φορολογούµενους έχουν εντοπιστεί να διαθέτουν µεγάλης αξίας ακίνητα, αλλά, ενώ πλήρωσαν το ΕΤΑΚ του 2008, δεν είχαν υποβάλει το 2007 και τα προηγούµενα χρόνια δήλωση φόρου µεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Επίσης, όπως είπε ο κ. Κουσελάς, θα ελεγχθούν όσοι δεν έσπευσαν να µεταβιβάσουν ακίνητα από offshore σε φυσικά πρόσωπα µέχρι τις 31 ∆εκεµβρίου, οπότε και έληξε η προθεσµία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass