ΣΤΟ 1,63 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ Η ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Καλπάζουν» αμόλυβδη και πετρέλαιο θέρμανσης

* 1,575 – 1,719 ευρώ το λίτρο οι τιμές στο νομό * 77,5 – 83 λεπτά το λίτρο η διακύμανση στη θέρμανση

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2011 1:49 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:01
 Σε απαγορευτικά υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και στη Λάρισα, με το εύρος των τιμών να είναι από περίπου 77,5 λεπτά ως 83 λεπτά το λίτρο –τιμές που προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα στα νοικοκυριά. Σε ανελέητη ανηφόρα βρίσκονται και οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται πια στα 1,63 ευρώ το λίτρο, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο την κατανάλωση.
Αν και σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα, η χθεσινή μέση τιμή της αμόλυβδης εμφανίζεται οριακά αυξημένη κατά 0,25% (στα 1,63 από 1,626 ευρώ το λίτρο), παραμένει σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα για τα δεδομένα της αγοραστικής ικανότητας των καταναλωτών. Άλλωστε να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα, από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, περίπου, είναι η χώρα με την υψηλότερη τιμή αμόλυβδης βενζίνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι τιμές αμόλυβδης (χθες το πρωί) κυμάνθηκαν από 1,575 ως και 1,719 ευρώ το λίτρο, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 1,63 ευρώ. Οι αυξήσεις που επηρέασαν προς τα πάνω τη μέση τιμή αφορούσαν κυρίως τα πρατήρια με τις χαμηλότερες τιμές. Όσο για τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, κυμάνθηκαν από 77,5 ως 83 λεπτά το λίτρο. Η κατανάλωση καυσίμων κίνησης έχει υποχωρήσει δραματικά, και κινείται περίπου στο 40%-50% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.
ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ
Πτωτικές τάσεις κατέγραφαν χθες, στην εκκίνηση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, που κινούνταν κάτω από τα επίπεδα των 89 δολαρίων το βαρέλι -το αργό υποχωρούσε κατά 0,94% στα 88,27 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια στιγμή, στα 97,22 δολάρια διαμορφωνόταν η τιμή του brent στο Λονδίνο, με ελαφρά κάμψη της τάξης του 0,39% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.
Στο μεταξύ, αύξηση κατά 2% στην παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου το 2011, προβλέπει ο Σαουδαράβας υπουργός πετρελαίου Αλί αλ Νουαϊμι. "Αναμένω ότι η ζήτηση στο αργό θα αυξηθεί κατά 2% το 2011", δήλωσε ενώπιον των συμμετεχόντων στο ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ανταγωνιστικότητα, που διοργανώθηκε στο Ριάντ. Εκτίμησε επίσης ότι η τιμή του αργού θα παραμείνει σε επίπεδα αντίστοιχα του 2010, ήτοι περίπου στα 90 δολ. το βαρέλι.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass