ΣΑΛΛΑΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

Στα 4 εκ. τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2011 23:05 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:20
 Στα 11 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το 2010 τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα του έτους που αναλογεί στους μετόχους ήταν 4 εκατ. ευρώ, από 236 εκατ. ευρώ το 2009. Ο έκτακτος φόρος ύψους 24 εκατ. ευρώ (που επιβλήθηκε στις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις για δεύτερη συνεχή χρονιά) είχε ως συνέπεια τα αποτελέσματα του 2010 που αναλογούν στους μετόχους να διαμορφωθούν σε -20 εκ. ευρώ από κέρδη 202 εκ. το 2009.
Τα κέρδη προ προβλέψεων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων του 2010 σημείωσαν άνοδο 2% και ανήλθαν σε 611 εκ. ευρώ έναντι 600 εκατ. ευρώ το 2009.
Το σύνολο του ενεργητικού ανήλθε στα 57,7 δισ, ευρώ αυξημένο κατά 6% σε ετήσια βάση. Τα δάνεια μετά από προβλέψεις σε 37,6 δισ. ευρώ σταθερά σε ετήσια βάση. Οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 30 δισ ευρώ, μειωμένες -2% σε ετήσια βάση. Η τάση υποχώρησης των εγχώριων καταθέσεων επιβραδύνθηκε σταδιακά μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2010. Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις, εξαιρουμένων δανείων που αυτοχρηματοδοτούνται, διαμορφώθηκε στο 107%, αμετάβλητος σε ετήσια βάση. Παρατηρήθηκε μείωση της χρηματοδότησης των θυγατρικών τραπεζών εξωτερικού από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 0,6 δισ. ευρώ το 2010, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των καταθέσεων εξωτερικού κατά 16%.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΛΛΑ
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας αναφέρει ότι "η βελτίωση των όρων και των μηχανισμών δανεισμού της Ελλάδας από την ΕΕ διευκολύνουν σημαντικά την εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης και οικονομικής ανασυγκρότησης. Στην προσπάθεια αυτή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συμβάλλει με τρόπο ρεαλιστικό και υπεύθυνο. Εξυγιαίνει και αναδιαρθρώνει το ενεργητικό του, στηρίζει τις προσπάθειες της υγιούς επιχειρηματικότητας και ενισχύει την κεφαλαιακή του βάση, παρά τους υφιστάμενους περιορισμούς ρευστότητας". Και προσθέτει: "Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς. Ενίσχυσε πρόσφατα τα κεφάλαια του κατά 807 εκατ. ευρω με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ θωράκισε τον ισολογισμό του με αυξημένες προβλέψεις προερχόμενες από υγιή επαναλαμβανόμενη κερδοφορία".
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass