ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Σε επιτήρηση μετοχές 15 εταιριών

* Στη χαμηλή διασπορά η Γενική και η Εμπορική τράπεζα

Δημοσίευση: 08 Απρ 2011 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:24
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α. κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση εξέτασε τη συνδρομή των προϋποθέσεων για την υπαγωγή των εταιριών στην κατηγορία Επιτήρησης, καθώς και στις επιμέρους Κατηγορίες Διαπραγμάτευσης.
Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε τις εξής μεταφορές ανά κατηγορία διαπραγμάτευσης:
1. Μεταφορά στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης
Οι μετοχές των εταιριών ΙΑΣΩ και Forthnet μεταφέρονται στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης από την Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης .
Οι μετοχές των εταιριών ΒΑΛΚΑΝ και ΚΕΚΡΟΨ μεταφέρονται στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης από την Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς & Ειδικών Χαρακτηριστικών, 
2. Μεταφορά στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς & Ειδικών Χαρακτηριστικών
Οι μετοχές της εταιρίας Γενική Τράπεζα μεταφέρονται στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς & Ειδικών Χαρακτηριστικών από την Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, καθώς πληρούν το κριτήριο της χαμηλής διασποράς.
3. Μεταφορά στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς και Ειδικών Χαρακτηριστικών με Εβδομαδιαία Ωριαία Διαπραγμάτευση
Οι μετοχές των εταιριών ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε., ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., ATTICA VIVERE, CROWN HELLAS CAN A.E., ELBISCO, Εμπορική Τράπεζα, ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., ΚΑΡΕΛΙΑ και Νίκας μεταφέρονται στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς & Ειδικών Χαρακτηριστικών με Εβδομαδιαία Ωριαία Διαπραγμάτευση από την Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς & Ειδικών Χαρακτηριστικών, δεδομένου ότι η διασπορά του συνόλου των κοινών μετοχών τους παραμένει μικρότερη του 10%.
Οι μετοχές της εταιρίας ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε. μεταφέρονται στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς & Ειδικών Χαρακτηριστικών με Εβδομαδιαία Ωριαία Διαπραγμάτευση από την Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς & Ειδικών Χαρακτηριστικών, καθώς πληρούν το κριτήριο των χαμηλών εσόδων (< 2 εκ. €).
4. Μεταφορά στην Κατηγορία Επιτήρησης με Εβδομαδιαία Ωριαία Διαπραγμάτευση 
Οι μετοχές των εταιριών «ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ», «ΚΕΡΑΜΕΙΑ-ΑΛΛΑΤΙΝΗ», «ΚΛΩΝΑΤΕΞ» και «ΕΛΦΙΚΟ» μεταφέρονται στην Κατηγορία Επιτήρησης με Εβδομαδιαία Ωριαία Διαπραγμάτευση από την Κατηγορία Επιτήρησης, καθώς πληρούν το κριτήριο των χαμηλών εσόδων (< 2 εκ. €).
Όλες οι παραπάνω αλλαγές στις κατηγορίες διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.3 του Κανονισμού του Χ.Α. θα εφαρμοστούν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, 30 Μαΐου 2011 που είναι η ημερομηνία ισχύος της Τακτικής Εξαμηνιαίας Αναθεώρησης της σύνθεσης των δεικτών FTSE/X.A. Η ένταξη των μετοχών στις κατηγορίες ΧΔΕ Εβδομαδιαία & Επιτήρηση Εβδομαδιαία λόγω πλήρωσης του κριτηρίου των χαμηλών εσόδων θα ισχύσει από σήμερα, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών που ανήκουν στις κατηγορίες αυτές, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Απριλίου. Η διαπραγμάτευση στη ΧΔΕ Εβδομαδιαία και Επιτήρηση Εβδομαδιαία θα γίνεται κάθε Δευτέρα από 12:30 έως 13:30.
5. Μεταφορά στην Κατηγορία Επιτήρησης 
Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.5. του κανονισμού οι μετοχές των εταιριών «YALCO», «ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ.», «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣΕ.», «ΔΟΛ», «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ», «ΠΗΓΑΣΟΣ», «SATO» «ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ», «OLYMPIC CATERING Α.Ε.», «NUTRIART» και «ΜΗΧΑΝΙΚΗ.», μεταφέρονται στην Κατηγορία Επιτήρησης. Η ένταξη των εταιριών στην Κατηγορία Επιτήρησης θα ισχύσει από τη σημερινή συνεδρίαση. 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass