ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3,8 ΔΙΣ. ΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΛΟΓΩ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

"Tρύπα" 4,1 δισ. ευρώ στα έσοδα

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2015 0:47

Επιβεβαιώθηκε η τρύπα 4,1 δισ. ευρώ στα έσοδα του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η υστέρηση οφείλεται κυρίως στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων καθώς και από τη μη απόδοση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα των κεντρικών τραπεζών. Ωστόσο, λόγω της συγκράτησης των δαπανών κατά 4,7 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα 3,8 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 3,2 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, πρωτογενές πλεόνασμα 3,798 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2015 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,946 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2014 και στόχου για πλεόνασμα 3,264 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το οκτάμηνο ανήλθε σε 1,104 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,849 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και στόχου για έλλειμμα 1,694 δις. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 28,699 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,070 δισ. ευρώ ή 12,4 % έναντι του στόχου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass