ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΑΛ – ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

Έλεγχοι στην αγορά για τις εκπτώσεις

* Από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ τα πρόστιμα σε τυχόν παραβάτες

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2010 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:54
 Με εντατικούς ελέγχους αλλά και σαφείς οδηγίες σε εμπόρους και καταναλωτές «υποδέχεται» η διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Λάρισας τις θερινές εκπτώσεις. Η αρμόδια Διεύθυνση, με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων που ξεκινούν από την Πέμπτη 15 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου συνεχίζει τους ελέγχους και εφιστά, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, την προσοχή τόσο των εμπόρων όσο και των καταναλωτών.
Συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση Εμπορίου τονίζονται τα εξής:
Επιτρέπεται σε κάθε εμπορική επιχείρηση η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές, λόγω τέλους εποχής “Εκπτώσεις” από 15-07-2010 έως 31-08-2010 για όλη την επικράτεια. Οι εκπτώσεις μπορούν να αφορούν το σύνολο των ειδών εμπορίου της εμπορικής επιχείρησης που τις διενεργεί.
Η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται. Προαιρετικά μπορούν να αναφέρουν και το ποσοστό έκπτωσης.
Οι καταναλωτές πριν καταλήξουν στις αγορές τους να κάνουν έρευνα αγοράς, να απαιτούν την ύπαρξη πινακίδων, όπου αναγράφεται η αρχική και η νέα τιμή, να ζητούν απόδειξη λιανικής πώλησης.
Να καταγγέλλουν στην αρμόδια διεύθυνση κάθε περίπτωση που κατά την άποψή τους θεωρείται ότι οι εκπτώσεις δεν είναι πραγματικές ή που με οποιοδήποτε τρόπο επιχειρείται παραπλάνηση στο τηλ: 2413 -506217 ή 2413 -506218. Για τους παραβάτες, προβλέπονται πρόστιμα τα οποία κυμαίνονται από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ και επιβάλλονται με απόφαση του Νομάρχη Λάρισας.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass