ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Σε άτυπη «στάση» οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2010 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:18
michou@eleftheria.gr
Με αρκετή δόση «αμηχανίας» και υπό την απειλή των ποινικών διώξεων, καθώς βρίσκεται σε ισχύ η επίταξη, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η διαμαρτυρία των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ στη Λάρισα. Τα μέλη του τοπικού σωματείου και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας παρέταξαν τους τράκτορές τους στην πλατεία Νομαρχίας και συναντήθηκαν με τον νομάρχη, Λουκά Κατσαρό. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, από τη στιγμή που βρίσκεται σε ισχύ η επίταξη είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν το μεταφορικό έργο που τους ανατίθεται, ωστόσο στην πράξη τελούν σε άτυπη «στάση/παύση εργασίας», ζητώντας από το δημόσιο να τους δώσει έργο να πραγματοποιήσουν. Πάντως, δεν τίθεται θέμα μη τροφοδοσίας της αγοράς με καύσιμα, τουλάχιστον επί του παρόντος, καθώς τα πρατήρια της πόλης τροφοδοτήθηκαν κανονικά χθες. Σε ισχύ θα βρίσκεται για τις επόμενες επτά ημέρες το πλαφόν στη λιανική τιμή της αμόλυβδης, το οποίο για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία διαμορφώνεται στα 1,496 ευρώ ανά λίτρο (95 οκτάνια).
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, που πρόκειται σύντομα να ψηφιστεί από τη βουλή, και το οποίο τους αφορά. Οι αυτοκινητιστές κατηγορούν το υπουργείο ότι προχωράει στην ψήφιση του νομοσχεδίου ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος. Από την πλευρά του, το Υπουργείο απαντά πως έχουν γίνει διορθώσεις της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο, που είναι υπέρ των αυτοκινητιστών, όπως το ασφαλιστικό του, η ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο και άλλα.
Κύριο αίτημα των ιδιοκτητών φορτηγών, είναι να δοθεί δίμηνη παράταση για διάλογο, μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να βρεθεί λύση. Όπως υπογραμμίζουν, με τις ρυθμίσεις που προωθούνται ευνοείται η δημιουργία «καρτέλ» στο χώρο των οδικών μεταφορών.
ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
Την αντίδραση τους στην απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να προχωρήσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους εξέφρασαν χθες στο νομάρχη Λάρισας, Λουκά Κατσαρό στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Οι αυτοκινητιστές επέδωσαν στον κ.Κατσαρό υπόμνημα με τα αιτήματα τους, διά του προέδρου της Ομοσπονδίας, Βασίλη Τζιμουράγκα.
Από την πλευρά του, ο νομάρχης Λάρισας, Λουκάς Κατσαρός δήλωσε ότι συμπαρίσταται στα αιτήματα του κλάδου τους και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Ρέππα να ξεκινήσει διάλογος για να υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών, ώστε να μην ακυρωθεί η αξία των αδειών των αυτοκινητιστών ενόψει του ανοίγματος του επαγγέλματος, αλλά και να υπάρχει ένα πενταετές μεταβατικό στάδιο και οι υπάρχουσες επιχειρήσεις να προσαρμοστούν ομαλά στο νέο καθεστώς.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass