ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Σταθερή η συμβολή της Εμπορικής στις Τέχνες

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2010 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:18
Η Εμπορική Τράπεζα για πρώτη φορά εκθέτει το σύνολο της συλλογής της με έργα του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2010. Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε χθες στο Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου στις 14 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει 20 πίνακες, αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς του κορυφαίου λαϊκού ζωγράφου της νεοελληνικής τέχνης, που ανήκουν από το 1980 στη συλλογή έργων τέχνης της Εμπορικής Τράπεζας. Την έκθεση πλαισιώνει μία σπάνια έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας με τίτλο «Θεόφιλος» όπου παρουσιάζονται 300 έργα του λαϊκού ζωγράφου σε κείμενα του αείμνηστου Γιάννη Τσαρούχη.
Υπενθυμίζεται ότι η Εμπορική Τράπεζα διακρίθηκε και φέτος από ανεξάρτητο φορέα αξιολόγησης ως πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και πέμπτη στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα του Θεόφιλου εντάσσονται στην ευρύτερη συλλογή έργων τέχνης της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία χρονολογείται από το 1951. Η συλλογή της Τράπεζας, η οποία διακρίνεται για την ποικιλομορφία και το εύρος της, αποτελείται σήμερα από 600 περίπου έργα τέχνης, στα οποία περιλαμβάνονται 400 έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων εικαστικών, αρχαιότητες και διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass