ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το Νοέμβριο οι αποφάσεις για το ΦΠΑ

* «Λεφτά υπήρχαν αλλά δεν ξέρουμε που πήγαν...» επιμένει ο κ. Παπανδρέου «ρίχνοντας το γάντι» στον Καραμανλή

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2010 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:27
Η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ από το 11 στο 6% σε μια σειρά βασικά αγαθά, τα οποία δεν προσδιορίστηκαν, διατυπώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου. Παράλληλα σε άλλα αγαθά, ο ΦΠΑ θα ανέβει από 11 σε 13% και σε 23%, ενώ σε άλλα θα παραμείνει ίδιος στο 11%. Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα ληφθεί τον Νοέμβριο μετά από συζητήσεις με την "τρόικα".
Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι "σκοπός μας δεν είναι άλλος από το να βγούμε όσο νωρίτερα γίνεται από το τούνελ". Τόνισε πως αν το 2011 - το οποίο χαρακτήρισε ως το καθοριστικό δεύτερο ημίχρονο - πάμε καλά, τότε μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα ότι θα αλλάξει η κατεύθυνση της οικονομίας και ότι το 2012 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης, η οποία θα γίνει σε υγιείς βάσεις για πρώτη φορά. Δεν θα στηριζόμαστε, τόνισε, όπως στο παρελθόν, σε δανεικά, που κανείς δεν γνώριζε πως και πότε θα αποπληρώναμε.
Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι αν τηρηθούν απαρέγκλιτα οι στόχοι που τίθενται για το 2011, το 2012 θα είναι μια "χρονιά ανάπτυξης". Μήνυμα προς όσους "παρίσταναν τις Κασσάνδρες και είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία μας και, στην πραγματικότητα είχαν, επενδύσει στη χρεοκοπία μας", έστειλε ο Γ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι "με τις προσπάθειες και τις θυσίες των πολιτών, τα καταφέρνουμε".
ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΝΔ
Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ με αφορμή τα ψευδή στοιχεία που έδινε στην ΕΕ για το έλλειμμα κατά την περίοδο διακυβέρνησης της, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός: "Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τέτοια ανευθυνότητα και λαθροχειρία. Αρχές του 2009, μας μιλούσαν για έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ, ενώ ενημερώνουν ψευδώς την Ευρωπαϊκή Ένωση - και εμείς, βρίσκουμε το έλλειμμα πενταπλάσιο από τις αρχικές προβλέψεις". "Αυτά είναι τα έργα εκείνων, που σήμερα μιλούν για “μηδενισμό του ελλείμματος μέσα σε ένα χρόνο”! Εκείνων που σε 5,5 χρόνια, το έφτασαν εκεί όπου το έφτασαν. Μας κατηγορούν γιατί βρήκαμε τα Ταμεία άδεια, ενώ αυτοί τα άδειασαν. Γιατί πράγματι, λεφτά υπήρχαν, αλλά πού τα πήγαν;", είπε.  Και συμπλήρωσε: "Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σηκώσει τις ευθύνες που της αναλογούν. Φυγόπονοι, απόντες και κρυπτόμενοι, το μόνο που μηδενίζουν είναι η αξιοπιστία τους".
"ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΣΕ"
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο σ/ν για την εξυγίανση του ΟΣΕ, επισημαίνοντας ότι "γυρίζουμε οριστικά σελίδα και κλείνουμε μια χαίνουσα πληγή, που κόστιζε αμύθητα ποσά στους έλληνες πολίτες, χωρίς αυτοί να απολαμβάνουν και τις ανάλογες υπηρεσίες". Ο ίδιος πρόσθεσε: "Θέλουμε την εξυγίανση, θέλουμε τη βιωσιμότητα, θέλουμε την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού συστήματος. Για μας, είναι βασικό στοιχείο μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης οι μαζικές μεταφορές, όμως, αυτά πρέπει να γίνουν σε μια υγιή οικονομική βάση. Και εδώ, έχουμε μια άλλη μεγάλη αλλαγή, που είναι τομή, σε σχέση με τη στασιμότητα και την πελατειακή και συντεχνιακή αντίληψη του παρελθόντος".
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass