ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

«Μεταναστεύουν» τα ελληνικά προϊόντα

* Υπάρχει πολύ «ακάλυπτο έδαφος» σημειώνει το μέλος του ΣΘΕΒ, Αριστοτέλης Δικτόπουλος * Αύξηση 30% μέχρι το τέλος του έτους «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλος της Global Greece, Μπάμπης Φιλαδαρλής

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2010 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:33
 Στις ξένες αγορές στρέφονται ολοένα και περισσότερες εγχώριες επιχειρήσεις, προσπαθώντας να ανακτήσουν το «χαμένο έδαφος» από την υποχώρηση της ζήτησης στο εσωτερικό, στο «ακάλυπτο έδαφος» σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Global Greece, Μπάμπη Φιλαδαρλή έχει διπλασιαστεί, μέσα σε ένα χρόνο, το ενδιαφέρον εγχώριων επιχειρήσεων να αποκτήσουν εξωστρεφή προσανατολισμό, ενώ ο ίδιος «βλέπει» σημαντική ανάκαμψη των ελληνικών εξαγωγών μέχρι το τέλος του έτους, που θα φτάσει ως και το 30%.
Οι επισημάνσεις έγιναν στο περιθώριο της εσπερίδας με θέμα «Προσέγγιση νέων αγορών στο εξωτερικό και ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων», που διοργάνωσε ο ΣΘΕΒ. Σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου, Αριστοτέλη Δικτόπουλο, υπάρχει πολύ «ακάλυπτο έδαφος» στις ξένες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαμορφώσουν ένα επίπεδο οργάνωσης προώθησης των προϊόντων τους με συστηματικό, και όχι αποσπασματικό τρόπο, προκειμένου να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον κ. Φιλαδαρλή, η θετική πορεία των ελληνικών εξαγωγών θα συνεχίσει και στις αρχές του 2011, ενώ σημαντική είναι η παράλληλη υποχώρηση των εισαγωγών και η βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας. Ήδη, τον περασμένο Αύγουστο, οι εισαγωγές σημείωσαν υποχώρηση της τάξης σχεδόν του 50%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009 –εξέλιξη που σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται, βεβαίως, στην υποχώρηση της εγχώριας ζήτησης. Ο κ. Φιλαδαρλής επεσήμανε ακόμη ότι η μεγαλύτερη εξαγωγική «μόχλευση» εντοπίζεται στη Νότια Ελλάδα, κυρίως την Αθήνα και την Κρήτη, ενώ η Β. Ελλάδα φαίνεται να επιδεικνύει πολύ πιο αργά «αντανακλαστικά».
Σύμφωνα με τον κ. Δικτόπουλο, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ελληνικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα –αγροτικά ως πρώτη ύλη, αλλά και μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα, σε ένα εύρος αγορών που καλύπτουν τόσο τις χώρες της ΕΕ, όσο και τις ΗΠΑ και τον Καναδά –χρειάζεται οργανωμένη προσέγγιση για τις μικρές, αλλά ιδιαίτερα ευέλικτες ελληνικές επιχειρήσεις, σημείωσε ο κ. Δικτόπουλος.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass