ΣΤΟ -40% Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Η ΟΕΒΕ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

«Ντόμινο» από την πτώση του τζίρου στην αγορά

* Την άμεση στήριξη της αγοράς με αναπτυξιακά μέτρα ζητούν ΕΣΛ και ΟΕΒΕ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2010 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:35
 Απογοητευτική εμφανίζεται η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα και της Λάρισας, με την υποχώρηση του τζίρου να φτάνει τουλάχιστον το 30%, σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, τέσσερις στους δέκα εμπόρους δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τις βασικές τους υποχρεώσεις, ενώ είναι διάχυτη η ανησυχία για πολλαπλασιασμό των «λουκέτων» το επόμενο διάστημα. Σε επισημάνσεις της η ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας κάνει λόγο για φαινόμενο «ντόμινο» σε όλο το φάσμα της επαγγελματικής-βιοτεχνικής δραστηριότητας, εξαιτίας της μείωσης της αγοραστικής δύναμης και των καταναλωτών, αλλά και των εμπορικών επιχειρήσεων.
 
Η έλλειψη ρευστότητας παραμένει το κυρίαρχο πρόβλημα των εμπορικών επιχειρήσεων, με την κατάσταση να γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Νίκος Τζίκας, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει άμεσα να τρέξουν προγράμματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, που θα μπορέσουν να δώσουν μια «ανάσα» στο εμπόριο.
Όπως αναφέρει η ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας, σε υπόμνημα που παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα, η κατάσταση στην αγορά δεν ομαλοποιείται με τη βαριά φορολογία, αλλά με αναπτυξιακά μέτρα. «Πρέπει να ληφθούν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα αναθέρμανσης της αγοράς και εξασφάλισης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Κάθε καθυστέρηση θα χειροτερέψει την κατάσταση και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της εθνικής οικονομίας θα είναι σε λίγο καιρό είδος “εν ανεπαρκεία”. Σύμφωνα με πανελλαδικά στοιχεία έρευνας που επικαλείται η ΟΕΒΕ, κατά μέσο όρο ένα στα έξι καταστήματα βάζει λουκέτο, ενώ η κρίση στις εμπορικές επιχειρήσεις δημιουργεί φαινόμενο «ντόμινο» και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, με πτώση τζίρου που φτάνει στο 40%, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση δεν θα χειροτερέψει τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με τον κ.Τζίκα, ο φετινός Οκτώβριος –παρά τις διαδοχικές εορτές- δεν κινήθηκε καθόλου ικανοποιητικά για τον εμπορικό κόσμο, καθώς από τη μια έχει υποχωρήσει δραματικά η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, αλλά ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα έξοδα των ίδιων των καταστηματαρχών. Εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις καταβολές ΦΠΑ, καθώς υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούλιο καταργήθηκε η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του ποσού που προκύπτει από τη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων να αδυνατεί να καταβάλλει το σύνολο των ποσών.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass