Η CITIGROUP ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΙΕΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Απίθανη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

* Πάνω από τις 900 μονάδες διατηρείται το spread - Φήμες για παρεμβάσεις της ΕΚΤ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2010 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:41
Απίθανη θεωρεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στην επόμενη διετία η Citigroup. Η αμερικανική τράπεζα Citigroup συνέστησε στους επενδυτές να αγοράζουν διετή ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, επειδή ο Μηχανισμός Χρηματοδοτικής Στήριξης της Ελλάδας δεν καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της έως τη λήξη της προθεσμίας των τίτλων αυτών, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
«Τα βραχυπρόθεσμα κυβερνητικά ομόλογα προσφέρουν σημαντική προστασία έναντι περαιτέρω αρνητικών νέων στα τρέχοντα επίπεδα», γράφει ο κ. Στήβεν Μάνσελ, υπεύθυνος στρατηγικής για τίτλους σταθερού εισοδήματος στο Λονδίνο, σε σημείωμά τους προς τους επενδυτές. Και προσθέτει: «Ένα βραχυπρόθεσμο γεγονός σχετικά με το ελληνικό χρέος είναι πολύ απίθανο, εκτός αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με τους όρους του Προγράμματος που συνδέεται με τη χρηματοδοτική στήριξη. Έως τώρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μας δείχνει ότι πρόκειται να συμβεί αυτό».
ΑΝΟΔΙΚΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ SPREADS
Στο μεταξύ ανοδικά κινήθηκε χθες το spread στα 10ετή ομόλογα, λόγω κυρίως των έντονων πιέσεων σε όλους τους τίτλους της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ανήλθε μέχρι τις 930 μονάδες, ενώ άνοιξε στις 913. Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου ανήλθε μέχρι το 11,70% από 11,55% στο άνοιγμα.
Τo κόστος ασφάλισης των ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) ενισχύθηκε επίσης, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση των περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης.
Tην ίδια στιγμή, άνοδο σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κατέγραφε και το κόστος ασφάλισης των ιρλανδικών, ισπανικών και πορτογαλικών τίτλων άνοδο με τα αντίστοιχα CDS να διαμορφώνονται στις 617, 294 και 505 μονάδες βάσης. Στην Ιρλανδία, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε για 13η συνεχόμενη συνεδρίαση, στο 8,77%. Το spread με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο διευρύνθηκε στο επίπεδο-ρεκόρ των 652 μονάδων βάσης. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η ΕΚΤ παρενέβη, αγοράζοντας ιρλανδικούς και πορτογαλικούς τίτλους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass