ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ουρές στις Εφορίες για τέλη και περαίωση

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2010 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:56
Ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες στις Εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας και την περαίωση, καθώς αύριο εκπνέουν οι σχετικές προθεσμίες. Το Υπουργείο Οικονομικών τόσο με την καθυστερημένη αποστολή των ειδοποιητηρίων για την απόκτηση των σημάτων όσο και με τα λανθασμένα ειδοποιητήρια της περαίωσης έχει δημιουργήσει κλίμα αναστάτωσης και πανικού στις Οικονομικές Υπηρεσίες.
Να θυμίσουμε πως η προθεσμία για την περαίωση έληγε στις 28 Δεκεμβρίου, αλλά με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών δόθηκε ακόμη µία μικρή παράταση, έως τις 31 Δεκεμβρίου. 
Μόνο που το Υπουργείο δεν φρόντισε εγκαίρως να ενημερώσει για την παράταση τις Τράπεζες και κάποιοι φορολογούμενοι αντιμετώπισαν την άρνηση κάποιων τραπεζικών ιδρυμάτων να χορηγήσουν το αποδεικτικό της προκαταβολής του φόρου θεωρώντας τους εκπρόθεσμους. Μέχρι να διευθετηθεί το θέμα πολλοί φορολογούμενοι είχαν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ Εφορίας και Τράπεζας
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Πάντως το Υπουργείο Οικονομικών, σε σχετική ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε τους φορολογούμενους για τη μαζική ανταπόκρισή τους στη διαδικασία και ζήτησε την κατανόησή τους για τυχόν σφάλματα ή καθυστερήσεις που αφ' ενός οφείλονται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία αποστολής μεγάλου αριθμού σημειωμάτων -η οποία εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά- και αφ' ετέρου στο μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία.
Η περαίωση πήγε πάρα πολύ καλά, όχι μόνο για τον εισπρακτικό της χαρακτήρα, αλλά και για τους ίδιους τους φορολογούμενους, που τους δόθηκε η δυνατότητα και η ευκαιρία με τη βούλησή τους να κλείσουν χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις και να γλιτώσουν από το βραχνά των ελέγχων, ανέφερε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς σε συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων της "ΕΤ 3".
 Πήγε καλά όμως και για τους ίδιους τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι βάζουν πλέον στην άκρη τον όγκο αυτό των ανέλεγκτων υποθέσεων -που στις αρχές αυτής της διαδικασίας ανήρχετο στο 1,5 εκατομμύριο-, για να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα από 1-1-2011 με ένα εντελώς νέο θεσμικό πλαίσιο. Πήγε καλά γιατί μας δόθηκε η δυνατότητα μέχρι και χθες, τα σημερινά στοιχεία δεν τα έχουμε, να έχουμε εισπράξει 923 εκατομμύρια. Σήμερα δεν γνωρίζω τι είσπραξη θα έχουμε. Έχουν βεβαιωθεί πάνω από 2 δισ ευρώ, που σημαίνει ότι το κράτος θα μπορεί να εισπράξει άλλο τόσο περίπου, ανέφερε ο κ. Κουσελάς. Η περαίωση έγινε προκειμένου να ξεμπλέξουμε με το παρελθόν και να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα. 
ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Στο μεταξύ το Υπουργείο έχει διαμηνύσει ότι για τα τέλη κυκλοφορίας δεν πρόκειται να δοθεί παράταση και οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που θα προσέλθουν µε καθυστέρηση, θα επιβαρυνθούν µε πρόστιμο καταβάλλοντας τα διπλάσια τέλη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass