ΛΟΓΩ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ - ΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά των Φαρσάλων

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2010 2:01 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:25
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Εληξαν οι εκπτώσεις, αλλά η αγορά των Φαρσάλων παρέμεινε παγωμένη και εκπέμπει σήμερα κινδύνου. Τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της τοπικής κοινωνίας, η δυσπραγία των νοικοκυριών λόγω της οικονομικής κατάστασης, το χαμηλό εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων οδήγησε στη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, με αποτέλεσμα οι τελευταίες ελπίδες των εμπόρων δηλαδή οι εκπτώσεις να κινηθούν σε μέτρια επίπεδα και πολλοί από αυτούς να αντιμετωπίζουν αυξημένα λειτουργικά προβλήματα. Παράλληλα το παραεμπόριο έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τον εμπορικό κόσμο, που σηκώνει τα «χέρια ψηλά» από απόγνωση.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων κ. Δημ. Κοντές δήλωσε ότι «Τα καταστήματα της πόλης κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων δεν είχαν την αναμενόμενη κίνηση, αν και οι εκπτώσεις έφτασαν και το 70% σε αρκετά καταστήματα. Εχει αποδυναμωθεί πλέον η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή, αφού όλοι πλέον αγοράζουν πλέον τα απολύτως απαραίτητα λόγω οικονομικής κρίσης. Τα προβλήματα των αγροτών, οι χαμηλοί μισθοί και οι μικρές συντάξεις, οπωσδήποτε δεν είναι ότι το καλύτερο για την αγορά της πόλης».
Εν τω μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων μετά από έγγραφο που έλαβε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και στην προσπάθειά του να στηρίξει τους ανέργους της επαρχίας Φαρσάλων, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην δράση της ΕΣΕΕ» το 2010 ευρωπαϊκό έτος κατά της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού».
Η συμμετοχή των μελών είναι εθελοντική και από 1.3.2010 και καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους οι άνεργοι με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και της ταυτότητας θα μπορούν να αγοράζουν με ειδική έκπτωση από τις επιχειρήσεις. Οσες επιχειρήσεις λάβουν μέρος θα παραλάβουν μια ειδική αφίσα η οποία θα βρίσκεται στις προθήκες των καταστημάτων με το σύνθημα «Συμμετέχω». Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι τέλους Φεβρουαρίου στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων και στα τηλέφωνα 24910 - 26.511, 24910 - 26.512.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass