ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

Έμφαση στην εκπαίδευση δίνουν οι τράπεζες

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2010 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:27
 Ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού τους δίνουν και το 2010 οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας αναπτύσσοντας σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες στο συγκεκριμένο τομέα και συμμετέχοντας στα προγράμματα του Ελληνικού Τραπεζικού Ινστιτούτου.
Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, ένα άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί διαχρονικά για μια τράπεζα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα τόσο στη διατήρηση και προσέλκυση πελατείας όσο και γενικότερα στην καλύτερη αντιμετώπιση κρίσεων, όπως η σημερινή.
Ειδικότερα το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Τραπεζικού Ινστιτούτου (ΕΤΙ) - εκπαιδευτικού βραχίονα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) - για το 2010, αναπτύσσεται σε τρεις βασικές κατηγορίες, την εμπορική τραπεζική, την επενδυτική τραπεζική και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση για πιστωτικά ιδρύματα.
Στην εμπορική τραπεζική συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά: πρόγραμμα βασικών τραπεζικών γνώσεων που προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για την απόκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου European Foundation Certificate in Banking (EFCB), σειρά σεμιναρίων για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και πρόγραμμα πιστοποίησης γνώσεων για την κανονιστική συμμόρφωση στις τράπεζες. Επίσης σεμινάρια για την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού εγκλήματος, καθώς και για τη διαχείριση κινδύνων.
Στην επενδυτική τραπεζική συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά:προγράμματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις CFA - levels I & II, και σεμινάρια προετοιμασίας για τις εξετάσεις απόκτησης όλων των υποχρεωτικών πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.
Στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά: σεμινάριο προετοιμασίας για τις εξετάσεις απόκτησης του υποχρεωτικού πιστοποιητικού επαγγελματικής επάρκειας για την παροχή υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από υπαλλήλους πιστωτικών ιδρυμάτων και σεμινάριο για την ποιοτική πώληση ασφαλιστικών προϊόντων.
Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας έχουν στηρίξει την προσπάθεια εκατοντάδων υποψηφίων από τράπεζες και ΕΠΕΥ. Επιπλέον, τα ειδικά εγχειρίδια του ΕΤΙ για τα αντικείμενα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί από το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων για την άρτια προετοιμασία τους. Ενδεικτικά αναφέρονται οι τίτλοι: Στοιχεία ελληνικού δικαίου της κεφαλαιαγοράς (Β' έκδοση 2009), Βασικές γνώσεις επενδυτικής τραπεζικής - Λήψη & διαβίβαση εντολών σε κινητές αξίες (Γ' έκδοση 2009), Επενδυτικές υπηρεσίες - Παροχή επενδυτικών συμβουλών σε κινητές αξίες, Βασικές γνώσεις ιδιωτικής ασφάλισης.
Οι υπηρεσίες του ΕΤΙ απευθύνονται σε όλες τις επιχειρήσεις του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν στοχευμένη εκπαίδευση αιχμής στο προσωπικό τους, στους εργαζομένους του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα που επενδύουν στη διεύρυνση και επικαιροποίηση των επαγγελματικών τους γνώσεων και οργανισμούς, σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις χρήσιμες για τις συναλλαγές τους με τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις δραστηριότητες του ΕΤΙ παρέχονται στην ιστοσελίδα www.hba.gr/eti καθώς και στο τηλέφωνο 210-3386411.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass