ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Δανεισμός με ευνοϊκά επιτόκια

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2010 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και με επιπλέον χρηματοδότηση, ανέφερε ο αντιπρόεδρος Πλούταρχος Σακέλλαρης.
Ο κ. Σακελλάρης υπενθύμισε ότι το 2009 οι χορηγήσεις της ΕΤΕπ στην Ελλάδα ανήλθαν σε 1,6 δισ. ευρώ, έναντι 1, 1 δισ. ευρώ το 2008, σημειώνοντας αύξηση 39%.
«Δέσμευση της τράπεζας είναι να διατηρηθούν τα ίδια υψηλά επίπεδα χρηματοδότησης και να αυξηθούν αν ζητηθεί. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στην Ελλάδα δάνεια με ευνοϊκά επιτόκια. Τα δάνεια αυτά θα προορίζονται αποκλειστικά για την χρηματοδότηση παραγωγικών και μακροπρόθεσμων επενδύσεων» ανέφερε.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η ΕΤΕπ μπορεί να χρηματοδοτήσει ακόμη την εθνική συμμετοχή για επενδύσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ με συνολικές δανειοδοτήσεις 1 δισ. ευρώ για την περίοδο μέχρι το 2013.
Ανέφερε επίσης ότι η ΕΤΕπ προσβλέπει στην ενίσχυση της συνεργασίας που διατηρεί με οκτώ ελληνικές εμπορικές τράπεζες, μέσω της οποίας στηρίζονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το 2009 η ΕΤΕπ χορήγησε άνω του 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και έργων υποδομής μικρού και μεσαίου μεγέθους που πραγματοποιούνται από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.
Όπως προκύπτει από δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο επικεφαλής της ΕΤΕπ, Φιλίπ Μεϊστάντ, Ελλάδα μπορεί να εισπράξει μακροχρόνια δάνεια με χαμηλό επιτόκιο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, συνολικού ύψους έως 3,6 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων του ΕΣΠΑ μέσα στο 2010.
Η ΕΤΕπ έχει τη δυνατότητα να διαθέσει το 2010 δανειακή στήριξη στην Ελλάδα ύψους έως 2 δισ. ευρώ, ποσό που θα προστεθεί στο 1,6 δισ. ευρώ που η τράπεζα θα χορηγήσει φέτος στην Ελλάδα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass