ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΩ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Απώλειες 1.800 ευρώ στις αποδοχές των Εφοριακών

* Έκτακτο συνέδριο των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας αύριο - Προβληματισμός για τις δομικές αλλαγές στο Υπ. Οικ.

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2010 1:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:29
 Αρχή στην απεργιακή εβδομάδα έκαναν χθες οι Εφοριακοί της Λάρισας οι οποίοι ξεκίνησαν τη νέα 48ωρη κινητοποίησή τους μη αποδεχόμενοι περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους. Η συμμετοχή στην απεργία δεν ήταν ανάλογη προσφάτων κινητοποιήσεων του κλάδου καθώς τα ποσοστά της συμμετοχής έφτασαν το 75%.
 Δεδομένο ότι η απεργία θα συνεχιστεί και σήμερα οι Εφορίες της Λάρισας θα υπολειτουργούν ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα συμμετάσχουν και στην απεργία της 11ης Μαρτίου της ΑΔΕΔΥ.
Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις του κλάδου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών ν. Λάρισας κ. Ανδρέας Ντάνης τόνισε πως «οι εφοριακοί απαιτούν να συμβάλουν όλοι προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την κρίση και όχι μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η νέα επίθεση στα εισοδήματα, στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν αντιμετωπίζεται μόνο από τους εφοριακούς, απαιτούν κοινό αγώνα όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Με τις κινητοποιήσεις μας διεκδικούμε και μια σειρά θεσμικών αιτημάτων, όπως ότι θα πρέπει να λειτουργήσει η φορολογική μηχανή η οποία βρίσκεται σε τέλμα από τον Μάιο του 2009. Πολλές Εφορίες είναι χωρίς διευθυντές - υποδιευθυντές και τμηματάρχες ενώ ζητάμε την άμεση πρόσληψη των εφοριακών που έχουν πετύχει με τον τελευταίο γραπτό διαγωνισμό» 
    Στο μεταξύ να σημειώσουμε πως αναμένονται σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος.
Οι τελικές ρυθμίσεις του σχετικού σχεδίου νόμου θα γνωστοποιηθεί εντός της εβδομάδας και μεταξύ άλλων προβλέπεται κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης.
Αυτό σημαίνει ότι Εφοριακοί και Τελωνειακοί απειλούνται με την καταβολή επιπλέον φόρου εισοδήματος. Έτσι, μετά την περικοπή δώρων και επιδομάτων, θα έχουν και νέες απώλειες, οι οποίες μπορεί να φτάσουν, όπως υπολογίζουν και τα 1800 ευρώ τον χρόνο.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Επίσης να σημειώσουμε πως αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα πραγματοποιείται έκτακτη συνέδριο της Ομοσπονδίας Εφοριακών, όπου θα συζητηθούν τόσο οι επιπτώσεις των νέων φορολογικών μέτρων όσο και οι επερχόμενες δομικές αλλαγές στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, που τα σενάρια θέλουν επανασύσταση Εφοριών, της ΥΠΕΕ κάλ.
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Εξάλλου διαδικασίες-εξπρές για την επιβολή και είσπραξη των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Για συγκεκριμένες παραβάσεις ο υπάλληλος των ελεγκτικών υπηρεσιών θα εκδίδει επιτόπου την έκθεση ελέγχου και θα προσδιορίζει με αντικειμενικά κριτήρια το ύψος του προστίμου. Παράλληλα το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία μεγάλων και «επώνυμων» φοροφυγάδων, το κλείσιμο επιχειρήσεων και την αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για όσους συλλαμβάνονται για δεύτερη φορά. Τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει:
1. Επιτάχυνση των διαδικασιών επιβολής και είσπραξης των φορολογικών προστίμων με τη δυνατότητα της ΥΠΕΕ να επιβάλλονται επιτόπου άμεσα καταβλητέα πρόστιμα. Για μία σειρά παραβάσεων όπως είναι η μη έκδοση αποδείξεων, η μη επίδειξη βιβλίων κ.λπ., ο υπάλληλος της ΥΠΕΕ θα επιδίδει επιτόπου την έκθεση ελέγχου και θα προσδιορίζει με αντικειμενικά κριτήρια το ύψος του προστίμου. Ο παραβάτης θα έχει προθεσμία 15-30 ημερών (αντί 60 σήμερα) να πληρώσει το 1/3 του προστίμου, διαφορετικά ολόκληρο το πρόστιμο θα βεβαιώνεται σε βάρος του και θα κινούνται αμέσως οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.
2. Σύλληψη και φυλάκιση των μεγάλων φοροφυγάδων. Όσοι συλλαμβάνονται για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής θα οδηγούνται με ταχύτατες διαδικασίες στα δικαστήρια και απαραιτήτως με χειροπέδες, για να υπογραμμισθεί η βαρύτητα του αδικήματος.
3. Κλείσιμο επιχειρήσεων και αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Όταν διαπιστώνονται αδικήματα φοροδιαφυγής από καταστήματα, τότε θα μπαίνει λουκέτο για ένα διάστημα (μέχρι 1 μήνα), κατά προτίμηση σε περιόδους αιχμής. Σε περίπτωση υποτροπής, δεν αποκλείεται η οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Σε επαγγελματίες θα αφαιρείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass