ΑΠΟ 1,32 ΩΣ ΚΑΙ 1,499 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Σε πρωτοφανή επίπεδα η αμόλυβδη στη Λάρισα

* Στα 1,4 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή – Καθημερινά σπάει «ρεκόρ»

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2010 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:29
 Σε πρωτοφανή επίπεδα έχει αναρριχηθεί η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και στη Λάρισα, οδηγώντας τους καταναλωτές, που πλέον καλούνται να πληρώνουν «χρυσάφι» για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, σε απελπισία. Κι αν την περασμένη Πέμπτη, ήταν η μέση τιμή που βρέθηκε στα 1,32 ευρώ ανά λίτρο στο νομό, χθες, αυτή η τιμή ήταν η χαμηλότερη (!) που εντοπίστηκε από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εμπορίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΝΑΛ, η μέση τιμή του καυσίμου διαμορφώθηκε χθες το πρωί στα 1,4 ευρώ ανά λίτρο, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, από την είσοδο του ευρώ. Η χαμηλότερη τιμή βρέθηκε, όπως προαναφέρθηκε, στα 1,32 ευρώ ανά λίτρο, ενώ η υψηλότερη βρέθηκε στα 1,499 ευρώ ανά λίτρο. Κι όλα αυτά ενώ δεν έχει προστεθεί ακόμη η αύξηση κατά δύο μονάδες του ΦΠΑ, που αναμένεται από τις 15 Μαρτίου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι την περασμένη Τετάρτη, 3 Μαρτίου, η ενδεικτική τιμή ΕΛΠΕ που δίνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, ήταν στα 970 ευρώ/χιλιόλιτρο, ενώ από την επομένη –που αυξήθηκε ο ΕΦΚ, ξεπέρασε τα 1.000 ευρώ/χιλιόλιτρο. Το δε Σάββατο, 6 Μαρτίου, βρέθηκε στα 1.059 ευρώ/χιλιόλιτρο.
Το «παράδειγμα» των ΕΛΠΕ ακολούθησε όλη η εγχώρια αλυσίδα εμπορίας, μετακυλίοντας αυτόματα όλες τις αυξήσεις –συν ένα εξτρά «καπελάκι» εν είδη κέρδους- στους τελικούς καταναλωτές, με αποτέλεσμα χθες, Δευτέρα, οι πολίτες που πήγαν να εφοδιαστούν με καύσιμο να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς, οι τιμές θα ανέβουν ακόμη περισσότερο μόλις τεθεί σε εφαρμογή και η αύξηση του ΦΠΑ. Ήδη η κατανάλωση έχει μειωθεί δραστικά σε σχέση με πέρυσι τέτοιο διάστημα, ενώ εκτιμάται ότι το φαινόμενο θα ενταθεί ακόμη περισσότερο.
Υπενθυμίζεται ότι οι βενζινοπώλες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, εάν υποχρεωθούν στη χρήση ταμειακών μηχανών χωρίς να έχει εγκατασταθεί ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών –για το θέμα θα αποφασίσει η πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου, ενώ η πρόταση που έχει πέσει στο «τραπέζι» είναι να γίνουν επαναλαμβανόμενες απεργίες.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass