MILLENNIUM BANK - ΔΙΚΤΥΟ 177 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κέρδη ύψους 9 εκατ. ευρώ για το 2009

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2010 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:31
H Millennium Bank ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για τη χρήση του 2009 διαμορφώθηκαν σε 9 εκατ. ευρώ μετά από φόρους (έναντι 15,1 εκατ. ευρώ το 2008). Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 19,2 εκατ. ευρώ. Εξαιρώντας μη επαναλαμβανόμενους φόρους (έκτακτη εισφορά επί των επιχειρήσεων και μη απορροφούμενες φορολογικές ζημίες προηγούμενων ετών) τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων για το 2009 θα ήταν 14,6 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Millennium bank κ. Γεώργιος Τανισκίδης, δήλωσε ότι στόχος της Τράπεζας για το 2010 είναι η περαιτέρω επέκταση της πελατειακής της βάσης, η εστίαση στη διατήρηση του καλού δανειακού της χαρτοφυλακίου και η παράλληλη διατήρηση της αυστηρής κεφαλαιακής της πολιτικής και κεφαλαιακής της επάρκειας, ώστε να πορευθεί με σύνεση στην κρίση και να συνεχίσει να προσφέρει τις ίδιες εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες της. Στο σημερινό περιβάλλον, συνέχισε ο κ. Τανισκίδης, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία, με άριστη ποιότητα υπηρεσιών, ανταποκρινόμενοι στις σύνθετες ανάγκες των πελατών μας.
Η πορεία της τράπεζας κατά το 2009, σκιαγραφείται από τα παρακάτω επιτεύγματα:
- Πελατειακή βάση που υπερέβη τους 540.000 πελάτες, προσελκύοντας περισσότερους από 40.000 νέους πελάτες το 2009.
- Καταθέσεις πελατών 3,5 δισ. ευρώ, με έμφαση στις καταθέσεις πρώτης ζήτησης, οι οποίες υπερέβησαν κατά το 2009 το 1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 46% σε σχέση με το 2008. Η στρατηγική της Millennium bank προσφοράς ελκυστικών καταθετικών προϊόντων κατά το 2009, συνετέλεσε σημαντικά σε αυτή την αύξηση.
- Ισχυρή κεφαλαιακή δομή: Δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων (Tier 1) 9,3%. Τα βασικά ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 65 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2009.
- Διατήρηση του ευέλικτου και λειτουργικού επιχειρησιακού μοντέλου της Τράπεζας, με μέσο όρο εργαζομένων ανά κατάστημα τα 9 άτομα (όταν ο μέσος όρος της αγοράς αγγίζει τα 20 άτομα).
- Ισχυρές εξασφαλίσεις και συνεπής ανάλυση κινδύνου και πολιτική χορηγήσεων: Οι χορηγήσεις με καθυστέρηση άνω των 90 ημέρων αποτελούν το 3,8% του δανειακού χαρτοφυλακίου, λιγότερο από το ήμισυ του μέσου όρου της Ελληνικής τραπεζικής αγοράς. Η επίπτωση της οικονομικής ύφεσης επί του πιστωτικού κινδύνου, εξισορροπήθηκε από τα πολύ καλά ουσιώδη χαρακτηριστικά του δανειακού χαρτοφυλακίου: Εξασφαλίσεις με ακίνητα για περισσότερο από το 55% του δανειακού χαρτοφυλακίου, υψηλό ποσοστό στεγαστικών δανείων (39% του συνολικού χαρτοφυλακίου, με μέσο ποσοστό χρηματοδότησης - Loan to Value Ratio: 51%), μειούμενο ποσοστό δανείων καταναλωτικής πίστης επί του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου (14% στο τέλος του 2009 από 17% στο τέλος του 2008).
- Δίκτυο 177 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.
- Διακρίσεις της Τράπεζας κατά το 2009: "Best Workplaces" (η Τράπεζα με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα και 3η στο σύνολο των εταιρειών άνω των 250 εργαζομένων στην Ελλάδα), Χρυσό Βραβείο υπηρεσιών τηλεφωνικού κέντρου CRM Grand Prix 2009, STP Excellence Award από τη Deutsche Bank για την ποιότητα και ταχύτητα των πληρωμών σε ευρώ.
- Στο τέλος του 2009, η Millennium bank είχε σύνολο ενεργητικού αξίας 6,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το 2008.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass