ΜΕΝΕΙ ΑΚΕΦΑΛΟ ΤΟ ΠΕΚ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΝΕΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. Β΄ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Αλλαγές προσώπων σε ΠΕΚ και Εφορίες

* Αντιδράσεις από τον πρόεδρο Εφοριακών κ. Ντάνη και τη ΔΑΚΕ που καταγγέλλει μαζικές παραταξιακές διώξεις

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2010 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:32
  Σαν να μην έφτανε η αναστάτωση που προκαλεί στους Εφοριακούς η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, που αναγκάζει σύσσωμο το κλάδο σε κινητοποιήσεις, ένα ακόμη θέμα απασχολεί από χθες τους εργαζόμενους του Υπουργείου Οικονομικών στο νομό Λάρισας. Πρόκειται για μετακινήσεις ανώτερων υπαλλήλων ελεγκτικών υπηρεσιών, που πιθανόν να σηματοδοτούν την αναδιοργάνωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του Υπουργείου όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.   Σε κάθε περίπτωση οι αιφνιδιαστικές μετακινήσεις, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών σύμφωνα με το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών και αδιαφανείς και αναξιοκρατικές για τη ΔΑΚΕ Εφοριακών, δημιουργούν στην παρούσα συγκυρία, μια νέα ενδοσυνδικαλιστική, αυτή τη φορά, εστία έντασης.
 Ειδικότερα, μόλις την περασμένη Παρασκευή το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου, αποφάσισε να μετακινήσει τον προϊστάμενο του ΠΕΚ Λάρισας κ. Απόστολο Λάιο στη Β΄Εφορία Λάρισας, προκειμένου να αναλάβει χρέη διευθυντή. Ο νυν προϊστάμενος της Β΄Δ.Ο.Υ. κ. Ηλίας Κίσσας, αποσπάται στην Εφορία Φαρσάλων, στη θέση διευθυντή, όπου είχε ήδη υποβάλλει παραίτηση ο διευθυντής κ. Χρήστος Τσαούσης, παραμένοντας στην Εφορία ως υπάλληλος.
Ο ασκών χρέη επόπτη ελέγχου στη Γ΄ΔΟΥ Λάρισας κ. Γιάννης Παπασπύρου, μετακινείται στο ΠΕΚ ως επόπτης, ενώ από το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο μετακινείται ο επόπτης κ. Δημήτρης Σπανός για τη Γ΄ Εφορία, όπου θα αναλάβει χρέη επόπτη ελέγχου. Η θέση του προϊστάμενου του ΠΕΚ Λάρισας για την ώρα παραμένει χηρεύουσα. Επίσης η τμηματάρχης στο τμήμα λογιστικού της Α΄ Δ.Ο.Υ. κ. Δήμητρα Καραδήμα, γίνεται προϊσταμένη στην Εφορία Αγιάς, στη θέση της κ. Δήμητρα Οικονόμου που εκτελούσε χρέη διευθύντριας, όπου και θα παραμένει ως υπάλληλος.       
Εν ολίγοις με τις αποφάσεις αυτές, οι οποίες πρόκειται εντός των ημερών να επισημοποιηθούν, αλλάζουν οι προϊστάμενοι στο ΠΕΚ, στη Β΄Δ.Ο.Υ. Λάρισας και στις Εφορίες Φαρσάλων και Αγιάς. Οι αλλαγές αυτές όπως ήταν φυσικό και ενώ ήδη είχαν προηγηθεί αποσπάσεις υπαλλήλων από την ΥΠΕΕ, προκάλεσαν όχι μόνο την αντίδραση της ΔΑΚΕ Εφοριακών, που κάνει έμμεση αναφορά σε κομματικές διώξεις αλλά και του ίδιου προέδρου των Εφοριακών υπαλλήλων.
 «Πάγια θέση της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. ν. Λάρισας ήταν και είναι η αξιοκρατική και αντικειμενική επιλογή των στελεχών της, γιατί μια τέτοια επιλογή είναι η βάση αναβάθμισης της λειτουργίας των Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Κάθε απόκλιση από τη θέση αυτή είναι καταγγελτέα» σχολίασε ο πρόεδρος Εφοριακών κ. Ανδρέας Ντάνης, συμπληρώνοντας ότι κάθε μετακίνηση υπαλλήλου χωρίς την αίτησή του είναι και καταδικαστέα».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ
Από την πλευρά της η ΔΑΚΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της τα εξής: «Ως ΔΑΚΕ Εφοριακών ν. Λάρισας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εφοριακό κλάδο και τους συναδέλφους αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε τις απαράδεκτες ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών που μεθοδευμένα και επιλεκτικά πλήττουν βάναυσα συναδέλφους που ανήκουν ή είναι φίλα προσκείμενοι στην παράταξη της ΔΑΚΕ. Ενώ, οι από στόματος του πρωθυπουργού προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις περί διαφάνειας , αξιοκρατίας και αντικειμενικής κρίσης των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης ηχούν ακόμα, μας πρόεκυψαν μαζικές μετακινήσεις συναδέλφων της ΥΠΕΕ επικαλούμενο το Υπουργείο υπηρεσιακές ανάγκες. Τι υπηρεσιακές ανάγκες, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών καλύφθηκαν;
Γιατί και με ποια κριτήρια έγιναν αυτές οι αποσπάσεις; Πόσο ισχυρές και πιεστικές ήσαν οι πράσινες ανάγκες του συστήματος για να γίνουν τέτοιου είδους μετακινήσεις;
Όταν μετακινούνται υπάλληλοι άνευ λόγου και αιτίας, χωρίς καν αίτησή τους, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων της ΥΠΕΕ Θεσσαλίας με ιδιαίτερα φιλότιμες και έντιμες προσπάθειες στην εξιχνίαση και καταπολέμηση σοβαρών και δύσκολων υποθέσεων, για ποιο λόγο έρχεται το υπηρεσιακό συμβούλιο να απαξιώσει το έργο τους μ’ αυτόν τον τρόπο; Η ΥΠΕΕ Θεσσαλίας, επιτελώντας το έργο της με ελάχιστους Εφοριακούς υπαλλήλους κατάφερε να είναι μία από τις πρώτες Περιφερειακές Διευθύνσεις στην Ελλάδα με ιδιαίτερες επιτυχίες στο ενεργητικό της καλύπτοντας συγχρόνως τους τιθέμενους στόχους. Ας θυμηθούμε μόνο πόσες υποθέσεις οικονομικής απάτης, πλαστών και εικονικών τιμολογίων είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά και ενώ το νομοσχέδιο Ραγκούση για τις κρίσεις των προϊσταμένων συζητείται στη Βουλή και ψηφίζεται αυτή τη βδομάδα, έχουμε μετακίνηση στο ν. Λάρισας υπαλλήλων και σε επίπεδο Προϊσταμένων και Διευθυντών, που αφήνουν ακέφαλο το ΠΕΚ Λάρισας, μια υπηρεσία αιχμής που πέντε χρόνια έως τώρα παρουσιάζει απόλυτα θετικές επιδόσεις, πολύ πάνω από τους στόχους που θέτει το Υπουργείο Οικονομικών.
Ασχημονούν εξοστρακίζοντας τον Προϊστάμενο της Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας και εκδιώκοντας αυτόν στα Φάρσαλα, χωρίς αίτησή του, παραβιάζοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και δεοντολογίας.
Σε ποιους προκάλεσε τόση δυσφορία το γεγονός ότι τόσο καταξιωμένοι παραμένουν επικεφαλής μονάδων και προς τι η τόση πρεμούρα για την αντικατάστασή τους, αφού κεντρικός στόχος είναι τα έσοδα; Με ποιο σκεπτικό αξιοπρεπείς έντιμοι και υπερεπαρκείς συνάδελφοι γίνονται βορά σε κάθε κακόβουλο σεναριογράφο, χωρίς λόγο και αιτία;
Επί όλων αυτών τι λέει ο συντοπίτης μας Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις; Θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις αποτελούν κατηγορηματική απόδειξη ότι οι πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου απέχουν παρασάγγας από τις προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι τα σύνδρομα της δεκαετίας του 80 δεν έχουν ξεπεραστεί από τους σήμερα κυβερνώντες και είναι καλά κρυμμένα κάτω από το μανδύα της προσχηματικής αξιοκρατίας και διαδικτυακής επιλογής των ικανών και άξιων.
Ως ΔΑΚΕ Εφοριακών Ν. Λάρισας καταγγέλλουμε και θεωρούμε απαράδεκτη την αντικατάσταση και μετακίνηση υπαλλήλων χωρίς καμία αιτιολογία και αιδώ. Ζητούμε από τον Υπουργό Οικονομικών να μην εφαρμόσει τις άδικες και αναιτιολόγητες αυτές αποφάσεις. Ζητούμε από την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. να παρέμβει υπερασπιζόμενη την αξιοκρατία που χρόνια επικαλείται και το αδιάβλητο σύστημα μετακινήσεων για το οποίο χρόνια αγωνίζεται το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος.
Τέλος, ζητούμε από το Σύλλογο Εφοριακών Ν. Λάρισας και την ΠΟΕ –Δ.Ο.Υ. να αντιταχθούν στις συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται ο εφοριακός κλάδος, στις προσχηματικές κινήσεις του Υπουργείου που δημιουργούν επιπλέον αναστάτωση στις Υπηρεσίες μας και να προστατέψουν επιτέλους την αξιοπρέπεια των συναδέλφων».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass