Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Απεργιακό ρήγμα στους κόλπους των Βενζινοπωλών

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα και οι ιδιοκτήτες ταξί στη Λάρισα

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2010 1:39 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:32
Ημέρα κινητοποιήσεων σήμερα για τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων αλλά και για τους ιδιοκτήτες ταξί. Ετσι λουκέτο βάζουν οι βενζινοπώλες στα πρατήριά τους, σε ολόκληρη τη χώρα και στη Λάρισα, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την έκδοση αποδείξεων από 1η Απριλίου.
Στο μεταξύ ρήγμα παρατηρείται στους κόλπους των βενζινοπωλών, εν όψει της σημερινης προγραμματισμένης 24ωρης απεργίας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στο κλείσιμο των πρατηρίων δηλώνοντας ικανοποιημένη από τη στάση του υπουργείου Οικονομικών.
Επίσης, ανοιχτά θα μείνουν την Πέμπτη τα πρατήρια βενζίνης στη Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά και την Κρήτη.
Πάντως, η έτερη ομοσπονδία βενζινοπωλών, η ΟΠΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ακόμη κι αν δεν συμμετέχουν όλοι οι βενζινοπώλες.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΟΒΕ Μιχάλης Κιούσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι σχεδιαζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις να έχουν συνέχεια και κατά τη διάρκεια του Πάσχα.
Τα πρατήρια βενζίνης στην Αττική την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά.
Η αιτία της κινητοποίησης είναι η παροχή αποδείξεων από τα πρατήρια, ρύθμιση με την οποία η ΠΟΠΕΚ συμφώνησε έπειτα από τις διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, ενώ επιφυλάχθηκε να επανατοποθετηθεί όταν οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.
Με βάση το ενημερωτικό σημείωμα για το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών αποσαφηνίζεται ότι ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει της Β' κατηγορίας βιβλίων εσόδων - εξόδων, θα εφαρμοστεί για τα πρατήρια καυσίμων από 1ης Ιανουαρίου 2011 και όχι άμεσα. Προβλέπεται επίσης ότι «για τη μεταβατική περίοδο των εισοδημάτων του 2010 θα υπάρξουν προσαρμογές στο τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα».
ΣΤΑ ΤΑΞΙ
Επίσης σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα (από σήμερα στις 5 το πρωί, μέχρι αύριο την ίδια ώρα) και οι ιδιοκτήτες ταξί και στη Λάρισα, διαμαρτυρόμενοι για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, που προβλέπει την έκδοση αποδείξεων για τα ταξί απο 1η Ιανουαρίου του 2011. Όπως τόνισε στη Λάρισα, η πρόεδρος του τοπικού Σωματείου κ. Χαρά Βίδρα οι ιδιοκτήτες ταξί, ζητούν να υπάρξει διάλογος με το υπουργείο, πριν τις τελικές αποφάσεις.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass