ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μηχανοκίνητη… παρέλαση βυτιοφόρων

Σταμάτησαν οι μάνικες στα βενζινάδικα - Αδειες και οι πιάτσες των ταξί

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2010 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:33
 Χωρίς βενζίνη, αλλά και χωρίς ταξί έμεινε σήμερα η Λάρισα στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για το φορολογικό νομοσχέδιο που πλήττει τους δύο κλάδους.
Εντυπωσιακή ήταν η κινητοποίηση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων της πόλης καθώς εκτός από το κλείσιμο των πρατηρίων τους προχώρησαν και για πρώτη φορά στα… απεργιακά χρονικά τους και σε μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας με τα φορτηγά και βυτιοφόρα οχήματα που χρησιμοποιούν για τη διακίνηση πετρελαίου και βενζίνης.
Η συμμετοχή των ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων έφθασε στο 100%, ενώ η πορεία των βυτιοφόρων που ξεκίνησε από την οδό Λαγού και διέσχισε σε…σχηματισμό παρέλασης την Παπαναστασίου και τη Μεγ. Αλεξάνδρου ήταν πρωτόγνωρη με τη συμμετοχή τουλάχιστον 50 οχημάτων.
Το κέντρο της πόλης αναστατώθηκε, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, και οι απεργοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τα έντονα κορναρίσματα.
Οι πρατηριούχοι διαφωνούν με την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια, χωρίς την παράλληλη τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών και εκροών που θα εξασφαλίζει τη νομιμότητα στη αγορά, καθώς θα μετρά ουσιαστικά και τον όγκο που αυξομειώνεται.
Οι απεργοί μετά τη μηχανοκίνητη πορεία τους στο κέντρο κατευθύνθηκαν σε δύο πολυκαταστήματα όπου πρατήρια προχωρούσαν σε ανεφοδιασμό καυσίμων και σταμάτησαν τη λειτουργία τους χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της έκδοσης αποδείξεων, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελισάβετ Παπαδοπούλου, μιλώντας στην «Ε», υπογράμμισε ότι οι βενζινοπώλες δεν είναι αντίθετοι στο μέτρο, υπό τη βασική προϋπόθεση ότι θα είναι υποχρεωτική η λειτουργία συστήματος μέτρησης εισροών - εκροών των καυσίμων, επισημαίνοντας ότι μόνο με τη λειτουργία αυτού του συστήματος, μπορεί να αντιμετωπιστούν «παιγνίδια» αισχροκέρδειας των εταιρειών πετρελαιοειδών.
Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι στην απεργία δεν μετείχε ο έτερος συνδικαλιστικός κλάδος του χώρου (ΠΟΠΕΚ) στον οποίο μετέχουν έξι ενώσεις από Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Γρεβενά τα μέλη του οποίου έκριναν ικανοποιητική την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ότι μέχρι να τοποθετηθούν τα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου εισροών-εκροών δεν θα υπάρχει έλεγχος στις αποθήκες των πρατηριούχων.
Εν τω μεταξύ, στις 21 Μαρτίου οι βενζινοπώλες σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Αθήνα θα θέσουν επί τάπητος και το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις ημέρες του Πάσχα.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η απεργία των ιδιοκτητών ταξί καθώς χθες όλες οι πιάτσες ήταν άδειες.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass