ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

Αντιδρούν σε ελέγχους με διασταύρωση οι βενζινοπώλες

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2010 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:33
''Οι πρατηριούχοι δεν διεκδικούν ειδικό καθεστώς φορολογίας ούτε αναζητούν παράθυρα για φοροδιαφυγή. Παραμένουμε υπέρ της έκδοσης αποδείξεων λιανικής για τις πωλήσεις καυσίμων και πάγια θέση είναι επίσης η εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων, από τα οποία θα εκδίδονται αυτόματα οι αποδείξεις αυτές, και στις οποίες θα αναγράφεται εκτός από το ποσό και ο όγκος του καυσίμου. Όμως μέχρι να εγκατασταθούν τα συστήματα αυτά και προκειμένου να διευκολύνουμε τους καταναλωτές για τη συλλογή αποδείξεων και την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου, αποδεχόμαστε να εκδίδονται οι αποδείξεις από τις υπάρχουσες ταμειακές μηχανές των πρατηρίων. Η δυνατότητα αυτή θεσπίστηκε με Υπουργική Απόφαση να ισχύσει από 1ης Απριλίου 2010''
Αυτό αναφέρει με νέα ανκοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σημειώνει όμως ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εάν δεν διευκρινισθεί και επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών ότι τα δεδομένα από τη μνήμη των ταμειακών μηχανών δεν θα χρησιμοποιούνται για έλεγχο και διασταύρωση με τον όγκο των αγορών σε λίτρα, δεν θα γίνεται δηλαδή έλεγχος με τη διαδικασία της κλειστής αποθήκης. Αυτό, για δύο λόγους:
Πρώτον, από τα δεδομένα των ταμειακών μηχανών δεν προκύπτουν στοιχεία για τον όγκο των καυσίμων που διατέθηκαν αλλά μόνο για τις εισπράξεις των πρατηρίων. Η αναγωγή των εισπράξεων σε όγκο καυσίμου είναι αδύνατο να γίνει δεδομένου ότι οι τιμές των καυσίμων αλλάζουν ακόμη και μέσα στην ημέρα στα πρατήρια που κάνουν παραλαβές, ο όγκος των καυσίμων αυξομειώνεται ανάλογα με τη διαφορά θερμοκρασίας και η χωρητικότητα των δεξαμενών των πρατηρίων δεν είναι πιστοποιημένη, ώστε να μπορεί να υπολογισθούν αξιόπιστα οι εισροές, οι εκροές και τα αποθέματα.
Δεύτερον, αν το κράτος ζητήσει κλειστή αποθήκη από τους βενζινοπώλες χωρίς να έχουν εγκατασταθεί πρώτα τα συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών, που αντιμετωπίζουν όλα τα παραπάνω προβλήματα, θα πρέπει την ίδια στιγμή να αναζητήσει ποινικές ευθύνες για τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που θέσπισαν πριν από λίγα χρόνια τη διάταξη με την οποία δικαιολογούνται διαφορές μεταξύ εισροών και εκροών καυσίμων της τάξης του 8 %.
Η ΠΟΠΕΚ δηλώνει ότι αναμένει άμεσα την έμπρακτη δέσμευση του υπουργείου για την επίλυση αυτού του δίκαιου και λογικού προβλήματος του κλάδου. Διαφορετικά θα υπάρξουν αντιδράσεις.
 
  
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass