ΣΤΑ 1,42 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ Η ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ - ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Στα ύψη οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2010 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:34
Σε πρωτοφανή επίπεδα για τα δεδομένα της Λάρισας βρίσκονται οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, αν και σε σχέση με πάρα πολλούς νομούς της χώρας οι τιμές του καυσίμου διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η καθημερινή κατανάλωση έχει υποχωρήσει δραστικά, ενώ οι καταναλωτές διαθέτουν αναγκαστικά λιγότερα χρήματα. Στο μεταξύ, στάση αναμονής τηρούν οι βενζινοπώλες της Λάρισας –εκτός απροόπτου- για τα αποτελέσματα των επαφών που έχει η ΟΒΕ στην Αθήνα, με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η ΝΑΛ, χθες το πρωί η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στα 1,42 ευρώ ανά λίτρο, τιμή που είναι από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί. Η χαμηλότερη τιμή που καταγράφηκε ήταν στα 1,37 ευρώ ανά λίτρο και η υψηλότερη στα 1,539 ευρώ ανά λίτρο. Η μείωση στην κατανάλωση εκτιμάται τουλάχιστον στο 20%, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως πλέον, τα 20 ευρώ (που διέθεταν οι καταναλωτές συνήθως για βενζίνες) έχουν γίνει 10 ευρώ ανά γέμισμα.
ΘΕΡΜΑΝΣΗ
Στα 66 με 67 λεπτά το λίτρο έχει σκαρφαλώσει και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με κύριο χαρακτηριστικό της περιόδου τις πολύ λίγες παραγγελίες –ακόμη κι αυτές, ωστόσο, αφορούν σε 200 – 300 λίτρα, όχι παραπάνω. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν «αδειάσει» τις δεξαμενές τους και κάνουν μικρά γεμίσματα, μέχρι να «βγει» και ο Μάρτιος και αποφεύγουν να «φουλάρουν» για του χρόνου, ευελπιστώντας πως θα υποχωρήσουν οι τιμές μέχρι το τέλος διάθεσης του καυσίμου. Πάντως, οι εκπρόσωποι της αγοράς αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται, προς το παρόν, στον ορίζοντα.
ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ
Στο μεταξύ, από την 1η Απριλίου ισχύει η υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων λιανικής για την πώληση και των βενζινών από όλα τα πρατήρια, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών. Με βάση την εν λόγω απόφαση, οι πρατηριούχοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν ταμειακές και όσοι έχουν ήδη τέτοιες μηχανές θα πρέπει να ορίσουν σχετικό πλήκτρο έκδοσης της απόδειξης που θα δίνουν στους καταναλωτές. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη είναι το εάν θα ισχύσουν για τους καταναλωτές και το αφορολόγητο οι αποδείξεις για καύσιμα που έχουν εκδοθεί
ΑΝΑΜΟΝΗ
Πάντως, οι βενζινοπώλες της Λάρισας, μετά την πετυχημένη κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας, τηρούν στάση αναμονής για τα αποτελέσματα των επαφών της ΟΒΕ στην Αθήνα, με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με την πρόεδρο των πρατηριούχων της Λάρισας και αντιπρόεδρο της ΟΒΕ, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, οι επαγγελματίες του κλάδου επιμένουν στην ταυτόχρονη εγκατάσταση και ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών, μαζί με την εγκατάσταση και χρήση της ταμειακής μηχανής, προκειμένου να διασφαλιστεί ο κάθε πρατηριούχος από τυχόν «λάθη και παραλείψεις» κατά την παραλαβή καυσίμων, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα
πρωτίστως στις κρατικές υπηρεσίες να έχουν έλεγχο και στο δεύτερο επίπεδο της αλυσίδας εμπορίας καυσίμων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass