ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΡΟΛΑ» ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Με κινητοποιήσεις «απειλούν» οι αργυροχρυσοχόοι της Θεσσαλίας

* Τη... γλίτωσαν ασήμι και εξαγωγείς – Χαμηλό φόρο, αλλά μόνον στην τελική κατανάλωση προτείνουν οι συνδικαλιστές του κλάδου

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2010 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:37
Για κινητοποιήσεις, με κατέβασμα στα ρολά των καταστημάτων τους και συγκεντρώσεις στην Αθήνα, κάνουν λόγο οι αργυροχρυσοχόοι της Θεσσαλίας, ζητώντας την κατάργηση του φόρου πολυτελείας, που, όπως υποστηρίζουν, θα φέρει υπέρμετρες ανατιμήσεις στα προϊόντα του κλάδου, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αργυροχρυσοχόων της Λάρισας, Χρήστο Γουργιώτη, η τελική επιβάρυνση, καθώς ο φόρος πολυτελείας επιβάλλεται σε όλα τα στάδια –και καταλήγει να μπαίνει δύο φορές μέχρι το προϊόν να φτάσει στον τελικό καταναλωτή, είναι υπέρογκη, ιδίως στη σημερινή οικονομική συγκυρία.
Στο μεταξύ, αλαλούμ συνεχίζει να επικρατεί με το θέμα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα επιβληθεί, τελικά, φόρος πολυτελείας για το ασήμι, ενώ ούτε στα κοσμήματα που εξάγονται θα μπει τελικά. Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το θέμα με τα ρολόγια, καθώς αρχικά δεν είχε γίνει καμία πρόβλεψη για τα ρολόγια πολυτελείας (δηλαδή αυτά με πολύτιμα υλικά), ενώ τώρα συζητείται να επιβληθεί γενικά, σε όλα τα ρολόγια ο εν λόγω φόρος.
Το θέμα της επιβολής του φόρου πολυτελείας απασχόλησε πανθεσσαλική σύσκεψη των Συλλόγων των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες με πρωτοβουλία του Συλλόγου της Λάρισας. Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, στα είδη αργυροχρυσοχοϊας περιλαμβάνεται και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πολυτελείας, όπως είναι τα είδη θρησκευτικής λατρείας (σταυροί-αλυσίδες), αλλά και τα σύμβολα όπως βέρες και δώρα σε αρραβώνες, γάμους, βαπτίσεις, επετείους.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
Σε πρώτο επίπεδο, οι αργυροχρυσοχόοι της Θεσσαλίας ζητούν την πλήρη κατάργηση του φόρου πολυτελείας, καθώς η επιβολή του δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στον κλάδο και απειλούνται με «λουκέτα» εκατοντάδες επιχειρήσεις.
Εναλλακτικά, οι επαγγελματίες του κλάδου προτείνουν την επιβολή ενός μικρότερου ποσοστού, της τάξης του 3%, αλλά μόνον στην τελική κατανάλωση και σε καμία περίπτωση στα ενδιάμεσα στάδια παραγωγής, από την προμήθεια υλών και υποπροϊόντων (πχ έτοιμες θήκες), δηλαδή από την βιοτεχνία προς τους πωλητές. Παράλληλα, οι αργυροχρυσοχόοι προτείνουν να ισχύσει και ένα αναλογικό πλαφόν, πχ για κοσμήματα από 5.000 ευρώ και πάνω, ώστε πραγματικά ο εν λόγω φόρος να έχει την έννοια της πολυτέλειας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass