ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΠΙΚΕΙΝΤΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Εκτός στόχων εσόδων οι Εφορίες

Δημοσίευση: 15 Απρ 2010 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:42
Εντολές προς τους προϊσταμένους του ΔΟΥ Αττικής για την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων, έδωσε την Τετάρτη, σε ειδική σύσκεψη, ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Δ.Γεωργακόπουλος. Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε από τους προϊσταμένους των Εφοριών αφενός να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στην αγορά και στις επιχειρήσεις για την είσπραξη του ΦΠΑ, αλλά και να εντείνουν τις προσπάθειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.
Στόχος του υπουργείου είναι επίσης να αξιοποιηθεί η ρύθμιση του φορολογικού νομοσχεδίου, για την υποβολή δηλώσεων παρελθόντων οικονομικών ετών από φορολογούμενους που δεν τις είχαν υποβάλει. Την ίδια ώρα, όμως, οι επιδόσεις των ΔΟΥ είναι τουλάχιστον απογοητευτικές, καθώς μόνο τρεις από τις 67 Εφορίες που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής έχουν επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για αύξηση των εσόδων.
Ο κ. Γεωργακόπουλος είπε επίσης στους διευθυντές ότι στις υπόλοιπες Εφορίες υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις που υπερβαίνουν το 10% και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 20%, ενώ 23 Εφορίες δεν έχουν καν δώσει στοιχεία για την πορεία είσπραξης των εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010.
Ο γγ του ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε το φαινόμενο αυτό «απαράδεκτο» και κάλεσε τους διευθυντές των Εφοριών να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».
Μεταφέροντας τις εντολές του κ. Παπακωνσταντίνου, επισήμανε ότι εάν οι Εφορίες της Αττικής δεν φέρουν τα αποτελέσματα που πρέπει, τότε δεν θα τηρηθεί ούτε ο προϋπολογισμός ούτε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε από τους Εφόρους να εντείνουν τις προσπάθειες και τους ελέγχους για αύξηση των εσόδων με το υπάρχον προσωπικό και να καλύψουν τον Απρίλιο τους στόχους που έχουν τεθεί για το σύνολο του πρώτου τετραμήνου. Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο γγ του ΥΠΟΙΚ, από τα 32 δις. ευρώ που είναι το σύνολο των βεβαιωμένων φόρων ο στόχος είσπραξης για το 2010 είναι 1,5 δισ. ευρώ, αλλά και ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται έως σήμερα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass