ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Στους δρόμους εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

Δημοσίευση: 20 Απρ 2010 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:43
 Στο τρίπτυχο ασφαλιστικό-εργασιακές σχέσεις-φορολογικό επικεντρώνονται οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων για την ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι 48ωρη απεργία έχουν κηρύξει για αύριο, 21 και μεθαύριο, 22 Απριλίου ΕΚΛ-ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή πλήθους σωματείων και συλλόγων, ενώ 24ωρη απεργία, στις 22 Απριλίου, πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ.
 
Στα αιτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η απόσυρση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, φορολόγηση των κερδών του κεφαλαίου στο 45% και μείωση της φορολογίας στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, υπογραφή άμεσα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και των κλαδικών συμβάσεων, με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών (1.400 ευρώ βασικό μισθό – 1.150 ταμείο ανεργίας), ταμείο ανεργίας για όλο το χρόνο που διαρκεί η ανεργία, απαγόρευση των απολύσεων, καμία επιδότηση των εργοδοτών από τον ΟΑΕΔ, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ, αύξηση των κονδυλίων για τις κοινωνικές δαπάνες (υγεία, παιδεία).
Απόφαση για συμμετοχή στη 48ωρη κινητοποίηση έλαβε και η διοίκηση του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων του νομού Λάρισας, ενώ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.
 
ΠΑΣΥ
Να πάρουν μέρος με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις κινητοποιήσεις, που προγραμματίζει το ΠΑΜΕ για τις 21-22 Απρίλη καλεί τους αγρότες της χώρας αποφασιστικά και   αγωνιστικά, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), κατηγορώντας την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ-ΛΑΟΣ για την στήριξη που παρέχουν στην αντιλαϊκή πολιτική.
 
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Σε συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει το ΕΚΛ στις 21 και 22 Απριλίου καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν.Λάρισας, αλλά και στη συγκέντρωση ΕΚΛ-ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία, στις 11 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης –θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στις 10.30, στο δημαρχείο.
Απόφαση για συμμετοχή στην 48ωρη κινητοποίηση έχει λάβει και το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Λάρισας. Να σημειωθεί ότι στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Θεσσαλικού Θεάτρου που ανήκουν στο Σωματείο. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι».
 
ΑΔΕΔΥ
Στο μεταξύ, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη   22 Απριλίου 2010, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Στο διεκδικητικό πλαίσιο του φορέα περιλαμβάνονται αιτήματα, όπως, η ανάκληση των αντιλαϊκών μέτρων, η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ, να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών. Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Λάρισας, καθώς και οι εξωτερικοί φρουροί υπάλληλοι των φυλακών Λάρισας. Επίσης, η συντονιστική επιτροπή αγώνα Εργαζομένων Stage νομού Λάρισας καλεί όλους τους εργαζομένους stage όλων των φορέων να πάρουν μέρος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 22/04/2010 και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση (κεντρική πλατεία, 11:00 π.μ.).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass