ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους οι κινητοποιήσεις

* Σήμερα και αύριο, 48ωρη απεργία των ΕΚΛ-ΠΑΜΕ και συγκέντρωση αύριο στην κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 21 Απρ 2010 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:44
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι οι κινητοποιήσεις, σημειώνουν οι εκπρόσωποι των τοπικών Συνδικάτων, υπογραμμίζοντας ότι με τις τελευταίες εξελίξεις θίγονται ιστορικά κεκτημένα και κοινωνικά δικαιώματα και τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να καταθέσουν τόσο εύκολα τα όπλα». Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων επικεντρώνονται στο τρίπτυχο φορολογικό-ασφαλιστικό-εργασιακές σχέσεις. Ο χορός των κινητοποιήσεων αρχίζει από σήμερα, με τη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει το ΕΚΛ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή πλήθους σωματείων και συλλόγων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αύριο, πραγματοποιείται η 24ωρη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.
Στα αιτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων, όπως ανέφεραν οι συνδικαλιστές του ΕΚΛ, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η απόσυρση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, φορολόγηση των κερδών του κεφαλαίου στο 45% και μείωση της φορολογίας στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, υπογραφή άμεσα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και των κλαδικών συμβάσεων, με αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών (1.400 ευρώ βασικό μισθό – 1.150 ταμείο ανεργίας), ταμείο ανεργίας για όλο το χρόνο που διαρκεί η ανεργία, απαγόρευση των απολύσεων, καμία επιδότηση των εργοδοτών από τον ΟΑΕΔ, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ, αύξηση των κονδυλίων για τις κοινωνικές δαπάνες (υγεία, παιδεία).
Να σημειωθεί ότι η 48ωρη απεργία στη Λάρισα καλύπτεται από το Εργατικό Κέντρο, η διοίκηση του οποίου απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τους εργοδότες να μην προβούν σε τυχόν απολύσεις, με αφορμή την κινητοποίηση.
«Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποδεχθούν το δηλητήριο της λογικής «χανόμαστε, η πατρίδα κινδυνεύει, δεν υπάρχουν χρήματα». Χρήματα υπάρχουν, αυτά βρίσκονται στις τσέπες της πλουτοκρατίας, ακόμη και τώρα αυξάνονται», σημείωσαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου τα μέλη του ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως «μόνη λύση απέναντι στην διαρκώς κλιμακούμενη επίθεση στα δικαιώματά μας είναι η κλιμάκωση του αγώνα». Να σημειωθεί ότι σήμερα, στις 7 το απόγευμα, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει πικετοφορία στους δρόμους της Λάρισας, ενώ αύριο, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας
Απόφαση για συμμετοχή στη 48ωρη κινητοποίηση έλαβε και η διοίκηση του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων του νομού Λάρισας, ενώ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.
Κάλεσμα σε 48ωρη απεργία απευθύνει και το Συνδικάτο Τραπεζοϋπαλλήλων Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων του νομού Λάρισας, καθώς και στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.
ΠΑΣΥ
Να πάρουν μέρος με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις κινητοποιήσεις, που προγραμματίζει το ΠΑΜΕ για τις 21-22 Απρίλη καλεί τους αγρότες της χώρας αποφασιστικά και αγωνιστικά, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), κατηγορώντας την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ-ΛΑΟΣ για την στήριξη που παρέχουν στην αντιλαϊκή πολιτική.
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Σε συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει το ΕΚΛ στις 21 και 22 Απριλίου καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν.Λάρισας, αλλά και στη συγκέντρωση ΕΚΛ-ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία, στις 11 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης –θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στις 10.30, στο δημαρχείο.
Απόφαση για συμμετοχή στην 48ωρη κινητοποίηση έχει λάβει και το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Λάρισας. Να σημειωθεί ότι στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Θεσσαλικού Θεάτρου που ανήκουν στο Σωματείο. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι».
ΑΔΕΔΥ
«Οδηγούμαστε σε μια κοινωνία όπου ο ισχυρότερος θα επιβιώσει. Όλοι οι άλλοι, οι πολλοί, καλούνται θέλοντας και μη να υπηρετήσουν το σύστημα, να παραδώσουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Η αγωνιστική δράση είναι η λύση, η δύναμη για την προστασία, την προοπτική των εργασιακών, ασφαλιστικών κοινωνικών δικαιωμάτων», επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, τα μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας πως ήδη από τον Απρίλιο, αλλά και τον Μάιο, θα φανούν οι σοβαρές επιπτώσεις από τα μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις που εφαρμόστηκαν στο δημόσιο τομέα.
Παράλληλα, έγινε αναφορά και στο κρίσιμο θέμα του Ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς εμφανίζει έλλειμμα της τάξης των 800 εκατ. ευρώ –μάλιστα, σε 20.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς για καταβολή εφάπαξ αιτήσεις, από τις οποίες σε 301 περιπτώσεις, οι δικαιούχοι έχουν αποδημήσει εις Κύριον…
Όπως σημείωσαν τα μέλη της διοίκησης του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση ετοιμάζει με τις ευλογίες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ανατροπή του σημερινού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και μετατροπή του από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό, αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξιμων αποδοχών, πρόσθετη επιβάρυνση στις γυναίκες Δημοσίους Υπαλλήλους μέσα από την υλοποίηση της απόφασης του ΔΕΚ, υποβάθμιση της ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων στο Δημόσιο με την άρνηση επιχορήγησης του ΤΠΔΥ και του ΟΠΑΔ, καθώς και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προώθηση των ατομικών συμβάσεων και στο βάθος (και πάλι) κατάργηση της μονιμότητας.
Στο διεκδικητικό πλαίσιο του φορέα περιλαμβάνονται αιτήματα, όπως, η ανάκληση των αντιλαϊκών μέτρων, η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ, να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.
Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για αύριο, Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Λάρισας, καθώς και οι εξωτερικοί φρουροί υπάλληλοι των φυλακών Λάρισας. Επίσης, η συντονιστική επιτροπή αγώνα Εργαζομένων Stage νομού Λάρισας καλεί όλους τους εργαζομένους stage όλων των φορέων να πάρουν μέρος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 22/04/2010 και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση (κεντρική πλατεία, 11:00 π.μ.). Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.
ΠΑΣΕΒΕ
Κάλεσμα στους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις απευθύνει η γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ), καθώς και για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πέμπτης, στην κεντρική πλατεία. Να σημειωθεί ότι θα γίνει προσυγκέντρωση, αύριο, στις 9.30 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λάρισας.
Τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ υπογράμμισαν ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για να σαρωθεί ό,τι έχει απομείνει από τα κοινωνικά κεκτημένα και δικαιώματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, κάνοντας λόγο για σαφή πρόθεση, πλέον, για μείωση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων, όπως ακριβώς συνέβη και με τους αγρότες. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη λογική “μας σφάζουν άγρια, ας μας σφάξουν λιγότερο –γιατί έχουμε κρίση” και να μην αντιδράσουμε», σημείωσαν τα μέλη του φορέα, καταλήγοντας ότι θα πρέπει οι ΕΒΕ να αρχίσουν να μπαίνουν στη διαδικασία να αντιλαμβάνονται ότι οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος –παρά τις δύσκολες συνθήκες.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass