ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

«Αγώνας δρόμου» για 30 εκατ. ευρώ μέσω της «Πράσινης Επιχείρησης»

* Άμεσα προκήρυξη όλων των προγραμμάτων ζητά η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2010 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:55
michou@eleftheria.gr
Μέχρι τις 18 Ιουνίου είναι η προθεσμία υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινη Επιχείρηση 2010» του ΕΠΑΝ ΙΙ, που αφορούν στην επιχορήγηση δαπανών και επενδύσεων σε περιβαλλοντικές υποδομές και εργαλεία. Για την περιφέρεια Θεσσαλίας, η επιχορήγηση ανέρχεται στο 40%, ενώ από το σύνολο των 30 εκατ. ευρώ του προγράμματος, τα 21 εκατ. ευρώ αφορούν στις οκτώ περιφέρειες του Στόχου 1, στις οποίες υπάγεται και η Θεσσαλία. Στο μεταξύ, την άμεση ενεργοποίηση όλων των προγραμμάτων και δράσεων του ΕΣΠΑ που μπορούν να ωθήσουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων ζητά από την πολιτεία ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΛ, Σωτήρης Γιαννακόπουλος.
 
Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε χθες το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Λάρισας. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο προβολής και δημοσιότητας της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Παναγιώτη Βενετσάνο, η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων είναι πολύ σύντομη, δεδομένου ότι το πρόγραμμα προκηρύχθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα. Οι επιχειρηματίες έχουν στη διάθεσή τους περίπου άλλες δέκα ημέρες (από την ηλεκτρονική υποβολή) για την κατάθεση και του φυσικού φακέλου της πρότασής τους. Εκτιμάται ότι μια παράταση στις διαδικασίες θα χρειαστεί, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν κατάλληλα.
Από την πλευρά του ΕΒΕΛ, ο κ.Γιαννακόπουλος σημείωσε πως η παρούσα συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πως επικρατεί έντονη αβεβαιότητα και τόνισε τη σημασία της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, ακόμη και μέσα από την απόκτηση μιας «πράσινης σφραγίδας», όπως δίνεται η δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα «Πράσινη Επιχείρηση 2010».
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
To πρόγραμμα έχει κεντρικό στόχο την ενίσχυση των υφιστάμενων μεταποιητικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και συγκεκριμένων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά στη μεταποίηση για την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία της παραγωγικής τους διαδικασίας και την εν γένει παραγωγική αλυσίδα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε. Στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδοτούνται έργα προϋπολογισμού από 30.000 ευρώ ως 200.000 ευρώ. Επιλέξιμες ενέργειες είναι οι: διαχείριση/ανακύκλωση/διάθεση αποβλήτων, παρακολούθηση εκπομπών ρύπων, ανάπτυξη «πράσινων» προϊόντων και διαδικασιών.
Ανάκτηση/εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος, ενσωμάτωση προτύπων, ανάπτυξη υποδομών και βελτίωση παραγωγικής διαδικασίας, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η ελάχιστη ιδία συμμετοχή ανέρχεται σε 25% επί του υποβαλλόμενου προϋπολογισμού ενώ υπάρχει δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού, ανάλογα και με το ποσοστό χρηματοδότησης(επιχορήγηση) του έργου. Για όλα τα έργα που θα ενταχθούν υπάρχει η δυνατότητα προκαταβολής του 50% της δημόσιας χρηματοδότησης με την προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής προκαταβολής.
ΥΠΟΒΟΛΗ
Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατεθούν εις διπλούν μαζί με εκτυπωμένο αντίτυπο της πρότασης σε διάστημα επτά (7) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης. Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων είναι στις 25/5/2010 και η καταληκτική ημερομηνία στις 18/6/2010. Επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες που θα γίνουν μετά την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας- Διεύθυνση Bιομηχανικής Χωροθεσίας και Περιβάλλοντος(ΔΒΧΠ) και τον ΕΦΕΠΑΕ. Οι δύο αυτοί φορείς θα λειτουργήσουν ως Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης (ΕΦΔ) με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Για τον Οδηγό του Προγράμματος, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται/ενημερώνονται: από τους διαδικτυακούς τόπους www.aedep.gr, www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr και www.efepae.gr , από τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ,(AEΔΕΠ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 4. Τηλ: 24210-76.894-6, Φαξ: 24210-29.320) καθώς και τα συνεργαζόμενα με τον ΕΦΕΠΑΕ Τραπεζικά Ιδρύματα (Συνεταιριστικές Τράπεζες στη Θεσσαλία).
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass